Ивайло Мирчев: Алъш-веришът с купените гласове върви необезпокояван!

0
Нека ви обясня откъде знам за дилърите на гласове, купуващи вот за Пеевски
Нека ви обясня откъде знам за дилърите на гласове, купуващи вот за Пеевски Снимка: Dunavmost / Архив

Нека ви обясня откъде знам за дилърите на гласове, купуващи вот за Пеевски

Ивайло Мирчев за схемите за купуване на гласове - обществена тайна, която властите игнорират.

В емоционален пост в социалните мрежи, Ивайло Мирчев, известен политик и общественик, разкри тревожни подробности за практиките на купуване на гласове в България. Според него, това явление е широко разпространено и добре известно на всеки, който се занимава с политическа дейност на терен.

"Всеки, който върши дори и минимална политическа работа на терен из страната, знае тези неща. Ако твърди, че не знае, е или много наивен, или вече платен, или не стъпва сред хората", заяви Мирчев в своя пост.

Политикът описва как членовете на неговата партия, докато разпространяват информационни материали, често чуват от гражданите: "Вие ни раздавате брошури, а хора, гравитиращи около Пеевски, ни дават по 200-300-500 лева." Това свидетелство разкрива мащаба на проблема и конкретните суми, които се предлагат за купуване на гласове.

Мирчев изразява съчувствие към хората, които поради бедност биха могли да продадат гласа си, но подчертава дългосрочните негативни последици от това решение. Според него, приемането на тези пари води до "абонамент за още от същата бедност", включително "пътища с дупки, корумпиран съд, феодална община, издъхващо здравеопазване, страх и шуробаджанащина безкрай".

Особено възмутително за политика е бездействието на властите по този въпрос. "Онова, което е истински вбесяващо, не са хората, заменящи гласа си срещу още малко дърва за зимата. Вбесяващо е, че този алъш-вериш върви необезпокояван. Всичко това е обществена тайна и там е най-големият абсурд - ако тази информация стига до мен, без изобщо да съм я търсил, в МВР и прокуратурата вероятно ходят със затворени очи и запушени уши, след като досега не са направили нищо по въпроса.", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Читател
    Най малко един месец преди датата на изборния ден, парите са на точното място, при точните хора. Организацията е желязна! Там грешки не се допускат, защото един друг неписан закон, вече 34 години работи с пълна пАра, която е идеален камуфлаж за пред органите.
  • 1
    1
    Мухахахахаха
    ДеБелата свиня Мирчев много се е активизирал по темата мухахахахаха май усеща как пак ще гледа парламента през крив макарон
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари