Италианските изтребители прехванаха военен самолет над Балтийско море

0
Италия поема командването на охраната на въздушното пространство в региона
Италия поема командването на охраната на въздушното пространство в региона

Италия поема командването на охраната на въздушното пространство в региона

Италия изпрати по спешност изтребители "Тайфун", за да прехванат военен самолет, прелитащ над Балтийско море. Информацията беше потвърдена от Министерството на отбраната в Рим, цитирано от Ройтерс.

Италианските изтребители са излетели от военновъздушната база в северния литовски град "Шяуляй" по нареждане от центъра за наблюдение на НАТО в Германия. Според официалното изявление на военното ведомство на Италия, не се оповестяват подробности за самолета, който е бил прехванат.

НАТО и Балтийските държави

Литва, Латвия и Естония, трите балтийски страни, са членки на НАТО и изразяват силно критично отношение към Русия поради инвазията ѝ в Украйна. НАТО редовно провежда мисии за охрана на въздушното пространство над Балтийско море, като част от своите усилия за защита на членовете на алианса.

Мисията на Италия в региона

През този месец Италия пое командването на мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство над Балтийско море. Италианските изтребители "Тайфун" са оборудвани с най-съвременни технологии и са готови да реагират на всяка заплаха за сигурността на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    и за къде
    го прехванаха тоя самолет и на кое летище го приземиха?!? Или само отидоха да го поздравят с поклащане на криле?!😁😁😁 Прехващам - приближавам се до чужд самолет, кораб и под. с цел принудително да го насоча към определено място или да го унищожа.
  • 1
    3
    Фък дъ УКР
    А реднешката ебана слуз да не е насрала при вида на самолет от Русия ?! Или само на приказка се опитвате да докарате самочувствието ....
  • -5
    2
    Фък дъ РФ
    А руZката пияна слуз да не е насрала при вида на самолет от Запада ?! Или само на приказка се опитвате да докарате самочувствието ....
  • -2
    1
    Frog
    Абе жабарска им работа.Ще окрякат,квак,квак.....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари