История за любовта между украинка и руснак

2
Живот в конфликта
Живот в конфликта Видео: NOVA

Живот в конфликта

Геленджик, Русия. В поредицата "52 истории" на Voice of America се разказва историята на Марина и Димитрий - семейна двойка, която въплъщава разделението между Украйна и Русия. Марина е родена в Крим и израснала в Украйна, докато Димитрий е руски гражданин. Техният живот и отношенията им отразяват сложността и напрежението, породени от конфликта в Украйна.

Марина, родом от град Алуща в района на Крим, учи украински език в училище и го владее перфектно. Тя винаги е разглеждала Крим като част от Украйна и се идентифицира като украинка. До 2014 година тя живее в Украйна, когато се мести в Санкт Петербург, където се омъжва за Димитрий. Нейната майка остава в Киев и подкрепя анексирането на Крим, а също така и последващите действия на Русия в Украйна. Това е източник на напрежение в отношенията им.

Марина не разбира защо се води тази война и не е съгласна с позициите на Кремъл. Тя изпитва трудност да съгласува собствените си убеждения с тези на съпруга си. Докато Димитрий има по-неутрална или подкрепяща позиция към руската политика, Марина категорично се противопоставя на анексирането на Крим и войната в Украйна. Това е довело до нееднократни разногласия в техните разговори.

Марина се опитва да убеди Димитрий да напуснат Русия, тъй като не вижда бъдеще за себе си и своето семейство в страна, която провежда агресивна политика срещу родината ѝ. Въпреки любовта и общия им живот, различията в политическите им възгледи създават сериозни предизвикателства пред тяхното семейство.

Историята на Марина и Димитрий е един от многото примери за това как политическите конфликти могат да проникнат в личния живот на хората и да създадат дълбоки разделения. Докато някои семейства намират начини да преодолеят тези различия, за други те могат да станат непреодолими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари