Исторически успех: България е европейски шампион по волейбол при девойките!

2
По пътя към финала "лъвиците" записаха общо седем победи и само една загуба
По пътя към финала "лъвиците" записаха общо седем победи и само една загуба Снимка: BGvolleyball.com

По пътя към финала "лъвиците" записаха общо седем победи и само една загуба

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата, провел се в Румъния и Гърция, воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) отбора на Белгия и за пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите. Последният подобен успех за българския волейбол в женското направление бе през 1981 година, когато женският национален отбор стана европейски шампион в София.

Доминация от самото начало

Срещата в румънския град Блаж премина изцяло под контрола на българския отбор, който бе повече от категоричен и в трите гейма. Националките имаха предимство в атака, на блокада, на сервис и в защита, което им позволи да наложат своето темпо и стил на игра. Първият гейм започна с преднина от 5:0 и 8:1 точки за българките и те успяха много бързо да го затворят на 15 точки.

Продължителна доминация и втора част

Във втория гейм България поведе с 12:4 и 16:5 точки, което им даде значителна увереност. Въпреки че в края на гейма белгийките показаха някакво подобрение в играта си, за обрат категорично не можеше да става дума. Българките продължиха да доминират и да налагат своето темпо.

Драматичен завършек

Равностоен като представяне бе единствено третият гейм, в който Белгия дори имаше аванс при 12:11 точки. Това не смути българките по никакъв начин и те бързо си върнаха преднината при 21:18. В края на мача българките пропуснаха четири мачбола, но при петия успяха с блокада да запишат шампионската точка.

Исторически успех

Този успех е значим не само за самите състезателки и техните треньори, но и за целия български волейбол. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите, което е доказателство за качеството и потенциала на младите ни волейболистки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    fen
    Браво Момичета
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари