Испанската полиция арестува издирван италиански мафиот

1
Франческо Лапис от престъпната група „Римска Камора“ е осъден за наркотрафик
Франческо Лапис от престъпната група „Римска Камора“ е осъден за наркотрафик

Франческо Лапис от престъпната група „Римска Камора“ е осъден за наркотрафик

Италиански мафиот, осъден за наркотрафик, арестуван в покрайнините на Барселона

Франческо Лапис, известен италиански мафиот и член на организираната престъпна група „Римска Камора“, беше заловен в Испания след международно издирване. Испанската полиция, в координация с италианските власти, успя да арестува Лапис след продължителна операция по наблюдение и преследване в Барселона, съобщиха от полицията.

Франческо Лапис е осъден в Италия за трафик на значителни количества наркотици, включително кокаин, хашиш и марихуана, между Испания и Италия. След обявяването на присъдата, Лапис избягал от Италия и се укрил, което наложило издаването на европейска заповед за арест. Италианската полиция се обърнала за съдействие към своите испански колеги, тъй като се предполагало, че мафиотът се крие на испанска територия.

Първоначалните информации посочвали, че Лапис се намира на остров Ибиса, но разследването набрало интензитет, след като негови сътрудници били забелязани да пътуват от Франция към Барселона. Това довело до започване на операция по наблюдение в каталунската столица.

За да избегнат залавянето, сътрудниците на Лапис сменяли таксита след напускане на летището, но въпреки тези предпазни мерки, полицията успяла да проследи групата до покрайнините на град Барселона. Там, на пътя, ги очаквал самият Франческо Лапис, който бил арестуван на място.

Испанската полиция потвърди ареста и благодари на италианските власти за успешната координация и сътрудничество, които довели до залавянето на един от най-издирваните престъпници в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари