Испания е новият европейски шампион

4
"Ла Фурия Роха" печели европейската купа за четвърти път
"Ла Фурия Роха" печели европейската купа за четвърти път Снимка: АП / БТА

"Ла Фурия Роха" печели европейската купа за четвърти път

Отборът на Испания е новият европейски шампион. Футболистите на Луис де ла Фуенте се наложиха над Англия с 2:1.

Това е рекордна четвърта титла в историята на "Ла Фурия Роха".

Испанците стигнаха до финала без нито една загуба. Спечелиха всички 6 мача по време на европейския шампионат.

Тактическо първо полувреме и драматичен завършек

Мачът между Испания и Англия, изигран преди минути, предложи истинска драма за феновете на футбола. След първите 45 минути на тактически двубой, който приспа зрителите, второто полувреме донесе вълнуващи моменти и три гола.

Първото полувреме не успя да предложи особени емоции на зрителите. Двата отбора играха предимно в центъра на терена, като тактическата битка не позволи на нито един от тях да създаде опасни положения. Единственият точен удар бе регистриран в края на първото полувреме, когато Фил Фоудън стреля към вратата на Испания, но вратарят Унай Симон успя да спаси без особени затруднения.

Контузия и промени в състава

Втората част започна с неприятна новина за испанския отбор. Халфът Родри се контузи и бе заменен от Мартин Субименди. Въпреки това, испанците успяха да реализират смъртоносна атака само няколко минути по-късно. Дани Карвахал направи чудесна комбинация с Ламин Ямал, който напредна и подаде на непокрития Нико Уилямс. Той реализира първото попадение за мача, вкарвайки Испания в преднина.

Пропуснати възможности

След гола, испанците продължиха с натиск и имаха няколко възможности да удвоят преднината си. Пропуски обаче направиха Дани Олмо, Нико Уилямс и капитанът Алваро Мората, които не успяха да преодолеят отбраната на Англия и вратаря им.

Англия изравнява, но Испания триумфира

Треньорът на Англия, Гарет Саутгейт, отново успя да направи ефективни смени. Кол Палмър, влязъл като резерва, успя да изравни резултата с удар извън наказателното поле, което донесе радост на английските фенове.

Радостта на Англичаните обаче не продължи дълго. Три минути преди края на редовното време, резервата на Испания Микел Оярсабал отбеляза решаващия гол. Той засече перфектно центриране отляво на Марк Кукурея и изпрати топката в мрежата, осигурявайки победата на испанския отбор.

Финален шанс за Англия

В продължението на мача, Англия имаше великолепен шанс да изравни резултата. Ударът на Джон Стоунс бе избит от Дани Олмо точно от гол линията, лишавайки английския отбор от възможността да спаси точка от този двубой.

Така, мачът завърши с победа за Испания с 2:1, която донесе радост на испанските фенове и разочарование за английските.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!