Искрен Пецов става лице на фестивала на чесъна

0
Популярният изпълнител се влюбва в уникалните чеснови деликатеси
Популярният изпълнител се влюбва в уникалните чеснови деликатеси Снимка: България Днес

Популярният изпълнител се влюбва в уникалните чеснови деликатеси

Популярният изпълнител Искрен Пецов се оказа приятно изненадан от разнообразието на чесновите продукти, представени на фестивала в радомирското село Долни Раковец. Певецът, известен като фронтмен на групата "Латинопартизани", за първи път бе водещ на двудневното събитие, посветено на ароматния зеленчук.

"Бях водещ на събитието тази година за пръв път. Получи се много успешно и вероятно догодина да бъда пак там. Дай Боже да стана лицето на празника", сподели Пецов пред "България Днес".

Фестивалът на чесъна в село Долни Раковец се превърна в истинско кулинарно приключение за русенския изпълнител. Въпреки че не е консумирал суров чесън по време на събитието, Пецов бе впечатлен от разнообразието на чесновите продукти: "Предупредих всички около мене в района да ядат чесън, за да не се нахвърлям да нацелувам някоя девойка. Но се оказа, че не ядох сурови скилидки. Хапвах повече сладки с чесън, печива с чесън, но суров - не. В сладкия си вид изядох една цяла глава!"

Особено впечатление на певеца направи сладкият чесън, представен от шеф Ангелов от кулинарното предаване "Хелс Китчън". "За първи път видях и опитах. Беше ми представено от шеф Ангелов от "Хелс Китчън", който също беше гост на фестивала. Той беше направил сладки и солени неща от зеленчука. Подари ми един маринован чесън, който прилича на стафиди", разказа Пецов.

Процесът на приготвяне на този необичаен деликатес включва маринован в мед чесън, който след това се изсушава в продължение на няколко месеца. Резултатът е изненадващо приятен: "Много е сладко и почти не мирише на суровия си вид. Вкусът ми напомня на шоколад с люти чушки", сподели певецът.

Освен кулинарните изненади, фестивалът включваше и други атракции. "Имаше състезание за красота за чеснови плитки. Бях само водещ този път, но обещах следващата година да участвам и аз", каза Пецов. Той отбеляза също, че много от земеделските продукти в околността са били разпродадени още на първия ден от събитието, но чесън е имало в изобилие и през двата дни.

Искрен Пецов се завърна от село Долни Раковец с множество чеснови подаръци и вдъхновение да експериментира с рецепти в домашни условия. "Нахвърлиха ми на две на три рецептата и ще я пробвам вкъщи", заключи той, очевидно ентусиазиран от новите си кулинарни открития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари