Ирена Георгиева: България трябва да се фокусира върху здравния туризъм

0

Конгресът по балнеология в Бургас разглежда перспективите за устойчиво развитие

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева подчерта важността на здравния туризъм като стратегическа възможност за развитие на целогодишен и качествен туристически продукт по време на откриването на Единадесетия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Георгиева заяви, че в светлината на глобалните и европейски предизвикателства този сектор има потенциала да предложи устойчиво решение за туризма в България.

Основната тема на събитието, което се провежда под патронажа на президента Румен Радев и с подкрепата на Министерството на туризма и община Бургас, беше „Устойчиво развитие на здравния туризъм в България – възможности и предизвикателства“. Георгиева отбеляза, че здравният туризъм е сред приоритетите на Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма в България за периода 2014 – 2030 година.

Според нея успешното развитие на туристическия продукт в страната е неразривно свързано с опазването и ефективното използване на природните ресурси. Тя подчерта нуждата от непрекъснато повишаване на качеството, иновации и прилагане на добрите световни практики в туризма, както и необходимостта от по-активни маркетингови усилия.

Заместник-министър Георгиева изрази загриженост относно липсата на кадри в бранша и задържането на висококвалифицирани специалисти. Според нея е от съществено значение младите хора да бъдат мотивирани да се насочат към професиите в туризма и да останат да работят в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари