Интензивният трафик ще бъде изведен от селата Български извор и Сопот

0
Това може да стане след пускането на новата отсечка от магистрала „Хемус“ между селата Боаза и Дерманци, обясни регионалният министър
Това може да стане след пускането на новата отсечка от магистрала „Хемус“ между селата Боаза и Дерманци, обясни регионалният министър Видео: bTV

Това може да стане след пускането на новата отсечка от магистрала „Хемус“ между селата Боаза и Дерманци, обясни регионалният министър

Трагедията в село Български извор подчертава спешната нужда от завършване на магистрала „Хемус".

Тежкият инцидент отново постави на дневен ред проблема с интензивния трафик през малките населени места и незавършената магистрала „Хемус". В неделя вечерта моторист блъсна две момчета на скутери, като едното от тях загуби живота си.

Министър Коритарова коментира трагедията

Регионалният министър Виолета Коритарова коментира трагичния инцидент, заявявайки: "Интензивният трафик ще бъде изведен от селата Български извор и Сопот след пускането на новата отсечка от магистрала „Хемус" между селата Боаза и Дерманци."

Министърът също така подчерта невъзможността за поставяне на допълнителни ограничения в селото: "Няма как да бъдат поставени колчета в Български извор. Това е населено място, няма как да стане това."

Подробности за инцидента

Инцидентът се случи в неделя вечер, когато моторист удари две момчета, управляващи скутери. Едното от децата, на 14-годишна възраст, загина на място, докато другото е настанено в болница. И двете момчета са от съседното село Галата и са били неправоспособни водачи.

Полицията продължава разследването на причините за катастрофата. Свидетели на инцидента твърдят, че моторът се е движел със скорост, значително надвишаваща позволената за населено място.

Трафик и инфраструктура

Село Български извор е подложено на изключително натоварен трафик, с приблизително 30 000 превозни средства, преминаващи ежедневно през населеното място. Завършването на магистрала „Хемус" би трябвало да реши този проблем, извеждайки основния поток от автомобили извън селото.

Въпреки това, 50 години след първата копка, този ключов инфраструктурен проект за Северна България все още не е завършен. Новата отсечка между селата Боаза и Дерманци се очаква да облекчи значително трафика през Български извор и Сопот, но точните срокове за нейното завършване остават неясни.

Трагичният инцидент подчертава спешната нужда от ускоряване на строителството на магистрала „Хемус" и намиране на временни решения за опазване живота и здравето на жителите на малките населени места, през които преминава интензивен трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари