Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

0
Туристите се насочват към алтернативни маршрути за по-бързо преминаване през границата
Туристите се насочват към алтернативни маршрути за по-бързо преминаване през границата Снимка: БТА

Туристите се насочват към алтернативни маршрути за по-бързо преминаване през границата

Интензивен трафик се наблюдава на редица гранични пунктове по българската граница, показват данни от Гранична полиция към 06:00 часа на 31 август 2024 година. Особено натоварено е преминаването на товарни и леки автомобили през граничните пунктове с Румъния и Гърция, като в някои случаи се препоръчва използването на алтернативни маршрути за по-бързо преминаване.

На границата с Румъния, трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Никопол" и ГКПП "Русе" на изход за товарни автомобили. Важно е да се отбележи, че на Дунав мост при Русе се извършват ремонтни дейности, които значително затрудняват движението. Трафикът е организиран в една лента, като се регулира със светофарна уредба. Шофьорите, които пътуват в региона, могат да се насочат към алтернативни гранични пунктове като ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Тези пунктове, с изключение на "Силистра", работят в интервала от 8 до 20 часа и не пропускат товарни автомобили.

На границата с Гърция, трафикът също е значително натоварен. Особено интензивно е движението на ГКПП "Кулата", където както леките, така и товарните автомобили се движат бавно. На ГКПП "Маказа" също се наблюдава интензивен трафик, но само за леки автомобили. Гранична полиция препоръчва на туристите, пътуващи към и от Гърция, да използват алтернативни пунктове като ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград" и ГКПП "Капитан Петко войвода", за да избегнат задръстванията и да ускорят преминаването.

Ситуацията на границата с Република Сърбия също не е безпроблемна, като на ГКПП "Калотина" се наблюдава интензивен трафик за леки автомобили. В същото време, преминаването през граничните пунктове с Република Северна Македония и Турция остава нормално, без значителни забавяния.

Въпреки нормалния трафик на границата с Република Северна Македония, важно е да се отбележи, че на 26 август 2024 година на ГКПП "Гюешево" стартира изпълнението на дейности по изграждането на нова система за контрол на преминаващите превозни средства. Временно движението на товарни автомобили ще бъде пренасочено през трасетата за леки автомобили, което може да доведе до известни затруднения.

Шофьорите и пътуващите трябва да бъдат подготвени за възможни забавяния и да обмислят алтернативни маршрути, когато преминават през граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия, особено по време на интензивен трафик и ремонтни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари