Имен ден празнуват Елисавета и Захари

0
Църквата почита деня на св. пророк Захарий и света Елисавета
Църквата почита деня на св. пророк Захарий и света Елисавета

Църквата почита деня на св. пророк Захарий и света Елисавета

Днес Православната църква отбелязва паметта на Свети пророк Захарий и Света праведна Елисавета, които са родителите на Свети Иоан Кръстител.

Свети Захарий е син на свещеник Варахия, а Света Елисавета е сестра на Анна, майката на Света Дева Мария. Тяхната история е тясно свързана с едни от най-важните събития в християнската традиция. Захарий е убит в храма, защото не е разкрил местоположението на сина си Иоан, за когото Ирод е заповядал да бъде убит заедно с другите младенци във Витлеем.

Свети пророк Захарий е също така свещеник в Йерусалимския храм, където според преданията, датиращи от апостолско време, е въвел Пресвета Богородица в храма.

Днес имен ден празнуват всички, които носят имената Бетина, Елза, Елисавета, Захари, Захарий, Захаринка, Изабела и Светлозар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари