Има ли злоупотреби при ползването на паркоместата за инвалиди в Русе?

0
Общински съветник от Русе настоява за по-строг контрол върху паркирането на места за хора с увреждания
Общински съветник от Русе настоява за по-строг контрол върху паркирането на места за хора с увреждания Снимка: Галичка Николова

Общински съветник от Русе настоява за по-строг контрол върху паркирането на места за хора с увреждания

Галичка Николова, общински съветник в Общински съвет - Русе, отправи питане към кмета на града относно контрола върху спазването на чл. 17, ал. 3 от Наредба №18, която регламентира максималното време за паркиране на места, предназначени за хора с увреждания.

В своето питане, Николова изразява загриженост относно ефективността на мерките, прилагани от Специализирано звено "Инспекторат и обществен ред - Русе" (СЗ "ИООРС") за предотвратяване на злоупотребите с паркоместата за хора с увреждания. Тя подчертава, че досегашните отговори на общинската администрация не дават яснота как точно се следи за превишаване на тричасовия лимит за паркиране на тези места.

"Не съм питала за хипотезата когато автомобилът няма право, а само за следенето на максималното време за ползване на тези места регламентирано в чл. 17, ал. 3 от Наредба №18," пояснява общинският съветник в своето питане.

За да илюстрира проблема, Николова прилага снимка на автомобил, който според нея от месеци, ако не и години, нарушава въпросната разпоредба, като паркира целодневно на място за хора с увреждания в зона с видеонаблюдение. Тя настоява за информация относно броя на санкциите, наложени на водача на конкретния автомобил за последната година, както и за данни от видеонаблюдението за честотата на нарушенията през последния месец.

Общинският съветник изразява своето очакване за писмен отговор на поставените въпроси на предстоящата сесия на Общински съвет - Русе, насрочена за 26 септември 2024 година.

Този случай повдига важни въпроси относно ефективността на контрола върху паркирането в града и спазването на разпоредбите, целящи да осигурят достъп до паркоместа за хората с увреждания. Отговорът на общинската администрация ще даде яснота относно мерките, които се предприемат за решаване на този проблем и подобряване на градската среда за всички жители на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    НЕвалиден до 6
    Изпитвам силни съмнения, че познатите ти имат персонални инвалидни паркоместа. Теоретично е възможно, но условията за да получиш такова нещо са почти непостижими.
  • 0
    7
    НЕвалиден
    Признавам си, че наистина не знаех за това тричасово ограничение. То и не ми се е налагало за повече време като имам работа в общината, но пред блока понякога съм си оставял автомобилчето по 2..3.. дена ако е било свободно само инвалидното място.
  • 1
    6
    my name
    Имам трима познати, които имат пркоместа за инвалиди пред блоковете си. Ей хора, не са инвалиди...
  • 3
    5
    Pyce
    Проблемът е много по-голям. Познавам 3-4 "инвалиди", които ползват МПС, което е регистрирано на инвалид ( но не се ползва от него ). Другото, което е, че ползват безплатни винетки, без данък. Ползват и други "облаги", както и места за паркиране пред блоковете. Трябва СТРОГ контрол и установяване на злоупотреба да се отнемат привилегиите.
  • 2
    4
    Ениманев
    Галичке ма, нали ти казах, да кажеш, че има злоупотреби не с инвалидните паркоместа, а със стикерите за инвалидни паркоместа. Баси ква си====. Пак не разбра кво ти говоря.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари