Има ли дискриминация към хората с деца на плажа в Шкорпиловци?

2

Табела с надпис "Плажна зона без деца" разбуни духовете

Снимка от плажа в Шкорпиловци предизвика бурни дискусии в социалните мрежи, след като се видя, че са обособени две зони - една за хора с деца и друга, препоръчителна за възрастни. Мнозина потребители възприеха това като форма на дискриминация спрямо хората с деца.

Комфорт или дискриминация: Защо плажът в Шкорпиловци разделя посетителите?

Управителят на плажа, Милен Димитров, обясни, че идеята за разделяне на зоните е била водена от мисъл за комфорта на почиващите. Той заяви: „Направихме това с идеята да улесним нашите гости, да отделим децата, не от гледна точка на това да бъдат разделени, а заради комфорта на хора, които имат нужда от почивка”.

Мненията на посетителите: Комфорт или ненужно разделение?

Споровете около разделянето на зоните породиха въпроси за това дали е справедливо и необходимо подобно разделение. Въпреки това, на самия плаж, дискусията изглежда по-скоро спокойна. Калчо Роев, редовен посетител на плажа, сподели своето мнение: „Когато съм с детето, идваме на зоната, която е за деца. Там той си намира нови приятели, забавлява се. Не пречи на останалите хора, които са дошли да си почиват. Аз също идвам и на зоната без деца - тогава просто си почиваме”.

Позицията на стопанисващата фирма: Няма забрани, само препоръки

Фирмата, която стопанисва плажа, е категорична, че табелите са само препоръчителни и не налагат забрани. Милен Димитров подчерта: „Няма забрана! Характерът е препоръчителен, никой не ограничава достъпа до плажа по никакъв начин”.

Положителни и отрицателни реакции в социалните мрежи

Снимката, която разпали дискусиите, събра стотици коментари и реакции. Някои потребители подкрепят идеята за обособяване на зони заради удобството и спокойствието, които предлага. Други обаче смятат, че подобни мерки са ненужни и дори обидни за семействата с деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Родител
    По принцип не е правилно, но не е лоша идеята. Ходили сме в хотели с ограничение за възрастта на децата и никак не е зле, особено, ако има спа зона. Има хотели, които го правят дискретно- просто не предлагат никакви условия за деца или пък децата ги броят за големи, а пък не е евтино така или иначе..За плаж как може да стане, не знам, но бихме го ползвали. Децата са деца, няма как да ги вържеш и затова е добре да има отделни места за възрастни.
  • 6
    7
    mischi
    Каква дискриминация? Очевидно родителите, които не умеят и не желаят да си възпитават децата, са решили, че цялото общестгво вкупом е длъно да ги търпи. В Австрия още от преди 15 години има хотели, където не се приемат деца, и никой не го смята за лошо. Семействата с деца се настаняват там, където никой няма да им прави забележки, че дацата са шумни. А хората които имат нужда от спокойствие, и за което са си платили, го получават в хотелите без деца. Преди години ходих на балнеолечение в България и се сащисах, като прочетох на входа, че децата се настаняват безплатно в санаториума. Що за дивотия? Там са болни хора, които получават терапия, имаше дори и психотерапия. А децата безчинстваха по кридорите и фоайетата и пускаха телевизорите толкова високо, че кънтеше навсякъде. В австрия в санаториумите деца въобще не се допускат. Ако дойдат като посетители, си ги завеждаш в кефенето и там им се радваш.
  • 3
    6
    I hate kids
    Какви деца - то днешните са гадни, кресливи и шумни уродчета, някои копи-пейст на малоумните си родители, правилно решение!
  • -4
    5
    Има дискриминация
    и още как.Лентяят егоист все иска да си почива. И в същото време да има жена слугиня и баба детегледачка."Идеалният "семеен мъж. Да не е създавал деца, щом му пречат.
  • 6
    4
    **************************************************
    Мъж и жена пристигат в хотел, рекламиран като спокойно място, на лятна почивка. Слизайки от колата, виждат група деца, които тичат пред хотела и издават неистови крясъци. Жената се обръща към управителя на хотела с възмущение: – По телефона казахте, че тук няма да има никакви деца... Управителят: – Че това деца ли са?... ИЗРОДИ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари