Илон Мъск премахва бутона за блокиране в "Х"

0
Промяната цели да насърчи свободата на изразяване
Промяната цели да насърчи свободата на изразяване Снимка: АП / БТА

Промяната цели да насърчи свободата на изразяване

Илон Мъск обяви премахването на функцията за блокиране в социалната мрежа "Х", предизвиквайки бурни реакции сред потребителите. Собственикът на платформата, известна преди като Twitter, потвърди информацията, първоначално споделена от Нима Оуджи в социалната медия.

Милиардерът, който придоби компанията през 2022 година, заяви, че тази промяна е отдавна очаквана. Той аргументира решението си с твърдението, че функцията за блокиране "няма смисъл" и трябва да бъде премахната изцяло.

В отговор на публикацията на Оуджи, Мъск написа в профила си: "Крайно време беше това да се случи. Функцията за блокиране ще блокира този акаунт да взаимодейства, но няма да блокира виждането на публичната публикация."

Новината предизвика противоречиви реакции сред потребителите на платформата. Много от тях изразиха загриженост, че премахването на функцията за блокиране ще направи "Х" по-уязвима към тормоз и ще застраши безопасността на потребителите.

Nzube Udezue, известен още като музиканта Zuby, коментира: "Мисля, че това е лоша идея. Има много причини, поради които някой може да не иска определени лица да виждат всичките му публични публикации. За съжаление, в социалните медии има някои наистина лоши потребители."

Други потребители изразиха недоволство от факта, че блокираните акаунти ще могат да виждат публикациите им, въпреки че няма да могат да взаимодействат с тях. Някои се опасяват, че това може да доведе до "кражба на публикации за ангажиране" от други акаунти.

Точната дата за въвеждане на промяната не е обявена, въпреки че някои потребители съобщават, че актуализацията вече е влязла в сила за техните акаунти.

Премахването на функцията за блокиране е част от поредица промени, въведени в приложението след придобиването му от Илон Мъск преди почти две години. Според множество организации, това съвпада с увеличаване на речта на омразата в платформата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари