Илияна Йотова откри учебната година в българското училище в Барселона

0

Над 120 деца посещават неделното училище „Св. св. Кирил и Методий“

Вицепрезидентът Илияна Йотова даде старт на новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Барселона. В образователното средище се обучават над 120 ученици, които с ентусиазъм съчетават учебния процес в испанските училища с допълнителните занятия през уикендите в българското училище.

Йотова поздрави децата за тяхната мотивация и желание да посещават занятията в българското школо, след като вече са преминали през интензивни учебни седмици в испанските учебни заведения. „С любов и интерес идвате в българското училище, за да научите повече за родината, да пишете с красивите кирилски букви най-важните думи като мама и татко, и да говорите прекрасния български език. Където и да решите да се реализирате, винаги помнете откъде сте тръгнали“, насърчи вицепрезидентът.

Да бъдеш учител е призвание, а тази мисия е още по-отговорна за преподавателите в българските училища зад граница“, изтъкна Илияна Йотова в обръщението си към учителите. „С вашите усилия, нашите деца придобиват двойно повече знания. Вие им разказвате голямата приказка за България – за нейната красива природа и богатата ѝ история, и ги учите на един от най-старите езици в Европа“, допълни тя, като изрази благодарност и към родителите за подкрепата, която е ключова за успеха на тази важна мисия.

Йотова увери присъстващите, че българската държава ще продължи да подкрепя усилията за съхраняването на националната идентичност сред сънародниците в чужбина.

По случай празничното събитие, вицепрезидентът подари на училището позлатена плочка с изписани кирилските букви и икона на Светите братя Кирил и Методий, патрони на школото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари