Илияна Йотова: Горица Кожарева не е показала, че се е поддала на натиск

0
Ако Кожарева не изпълни мандата, президентът ще отвори пак „домовата книга, обясни вицепрезидентът
Ако Кожарева не изпълни мандата, президентът ще отвори пак „домовата книга, обясни вицепрезидентът

Забъркаха голяма криза. Президентът се опитва със сетни сили да осигури стабилност

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи коментар по актуалните политически събития, свързани със съставянето на служебно правителство и предстоящите избори в страната. Според Йотова, кандидатът за премиер Горица Кожарева има възможността да представи нов кабинет, въпреки че политическото напрежение продължава да нараства с наближаването на изборите.

Мисля, че Горица Кожарева ще представи кабинет. Не е казала, че няма да има кабинет. С нищо не е показала, че се е поддала на натиск“, заяви Йотова, предаде bTV.

Вицепрезидентът също така коментира обвиненията, които се появиха в общественото пространство, като подчерта, че тези „престрелки“ са резултат от наближаването на изборния процес. „С наближаването на изборите страстите ще бъдат нажежени. Престрелките са заради това. За пореден път има кампания, за пореден път има избори“, отбеляза Йотова, визирайки и опасенията на политически лидери за евентуални осми предсрочни избори.

Според нея, създадената ситуация е резултат от промените в Конституцията, които допълнително усложняват политическата криза. В случай, че Кожарева не успее да изпълни мандата за съставяне на правителство, президентът ще бъде принуден да търси нови решения, като „отвори пак домовата книга“.

Всичко това е следствие на промените в Конституцията. Забъркаха голяма криза. Президентът се опитва със сетни сили да осигури стабилност. Дано Горица Кожарева да изпълни този мандат и да подбере хора с доверие от българското общество, за да се проведат честни избори. Желая ѝ успех“, посочи вицепрезидентът.

Освен политическата ситуация, вицепрезидентът коментира и промените в Закона за предучилищно и училищно образование. Тя отбеляза, че е следила внимателно дискусията в Народното събрание и е уверена, че законът няма дискриминационен момент. Въпреки това, Йотова подчерта необходимостта от ясни указания за неговото прилагане в училищната и предучилищната среда, като отбеляза, че трябва да се избягва отнемане на права на ученици и учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари