Илиян Василев: Не си правете илюзии - докато Борисов се страхува от Пеевски, нищо няма да се промени!

21
Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте
Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте Снимка: БГНЕС

Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте

Днес Радев начерта "червената линия" в отношенията си с Пеевски и натрупа анти-Пеевски капитал. Аха пак да се върнем към юмрука и атаката на прокурора Гешев. Но много хора трудно се лъжат много пъти.

Има двойно дъно и то трябва да се отчита.

Ако забелязвате Пеевски атакува Радев бланкетно, декларативно, но без да му нанася някакви истински щети. Пеевски и Борисов контролират прокуратура, МВР, но както виждате след гръмките "разкрития" на Пеевски не последва абсолютно нищо - нито "Копринката", нито Катамаранеца. А договора с Боташ крещи от престъпления.

Читателите на брийфа бяха информирани защо Пеевски се страхува да покаже доказателствата си, и защо Борисов прави мили очи на Радев по всеки повод.

Когато цялата енергия на отрицанието се стоварва срещу Пеевски, се пропуска базисния факт, че силата на Корпулентния идва от държания в плен на Борисов и политическите подкрепа, която ГЕРБ получава от избирателите. Без Борисов справянето с Пеевски през лостовете на Народното събрание е относително лесна задача - няколко промени в закона, няколко решения за избор на КПКОНПИ, смяна на МВР, ВСС и т.н. И сега, търси се човек, който да бъде назначен за да стане служебен премиер - примерно заместник Омбудсман, или заместник в Сметната палата. Фасулска работа, ще кажете. Но както виждате трудно се постига. Камо ли пък идеалистичната теза на Кирил Петков за общоприет авторитет а ла Марио Драги, който да формира редовно правителство след изборите.

Не си правете илюзии - докато Борисов се страхува от Пеевски, нищо няма да се промени. За това когато виждате Дявола само в единия, си е ваш проблем. Стратегически. Зная само една двадесета част от зависимостите на Борисов от Пеевски и тя ми е достатъчна за да ви кажа - не се надявайте.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    МНОГОЪГЪЛЕН ПЕТОХУЙНИК
    ..... ТОЙ НАВЯРНО Е ОТСТОЯВАЛ ЛЕВОСЕКТАНСКИЯ КУРС НА ПАРТИЯТА....
  • 2
    6
    До 3
    Ама наистина си бил хем прост ,хем злобен ! А бе истински делегат на осмия конгрес на БКП и освен това запознат с постулатите на Априлския пленум !
  • 2
    5
    Учуден
    До Кортес Учуден съм,че може да има толкова неграмотен трол като теб: Марио Драги десет години е бил генерален директор на италианското министерство на правосъдието. Много си тъп а ?
  • 1
    4
    Кортес
    Тролче учудено Марио Драги е банкер.
  • -10
    3
    Учуден
    Не съм учуден,че и този жалък плазмодий е изпълзял да ръси акъл дето го няма. Каква идеалистична представа за Марио Драги от Курчо Простото Путков бе, дърта ПеПеруго ? То ако има прокурор тип Марио Драги,Простото и Ококореното заедно с цялото ръководство на ДеБил-ПеПерасите щяха да са следствени и с повдигнати обвинения.И най вероятно и ти,дърта ПеПеруго,щеше да имаш някоя и друга преписка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари