Илхан Андай: Ахмед Доган е жертва на тези, които направи милионери

0
Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта
Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта Снимка: БНТ

Няма война между Доган и Пеевски, фалшивото писмо е опит за манипулация

В сутрешния блок "Денят започва" журналистът Илхан Андай коментира скандала, разгорещен от публикация в "Капитал". Според информацията, писмо, изготвено по заръка на Делян Пеевски и написано от Станислав Анастасов от ДПС, съдържа твърдения за хибридна война, водена от Ахмед Доган.

В предаването Андай категорично отрече истинността на писмото, заявявайки: "Определено писмото е менте, нали" и подчерта, че в партията са експерти по използването на всякакви възможни ченгеджийски номера. Той изрази убеденост, че това е просто още един опит да се петни репутацията на ДПС, като подчерта, че не бива да се обръща внимание на "фейк писмото".

Авторитетът на Доган остава непокътнат

На въпрос за възможна война между Пеевски и Доган, Андай отговори: "В нито един момент не е била застрашаван авторитетът и уставното почетно лидерство на Доган". Той допълни, че Доган, който от години предава своите философски и аналитични послания чрез други лица, е жертва на хората, които самият той е направил милионери чрез властовите си позиции.

Андай обясни, че предаването на оперативното управление на партията от Доган на Пеевски е бил ход, който дава на Пеевски картбланш да изведе ДПС до нови висоти. Реакцията на Пеевски включва отпадането на няколко членове на партията, които се оказали пречка за привличането на нов електорат.

Последният шанс за Доган

Журналистът посочи, че Доган е поискал последен шанс за някои от тези членове на последните избори на 9-ти, но сега е моментът, в който трябва да напише своето обръщение. Според Андай, Доган се колебае, тъй като очаква градивен разговор с Пеевски или просто плановете за свалянето на Пеевски не се реализират и се използват скрити и деструктивни ходове.

Андай също така подчерта, че няма война между Доган и Пеевски, тъй като има няколко декларации от страна на Пеевски, а Доган мълчи по въпроса.

Опасността от етнически конфликт

Илхан Андай изрази загриженост, че някои от членовете на партията, които се обогатяват на нейния гръб, се опитват да проведат национален съвет на етническа основа. "Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта", каза той, като подчерта, че това е опасен ход, който може да доведе до разпарчетосване на партията и връщането ѝ към стария модел с малък брой депутати.

Ситуацията около ДПС остава напрегната, а общественото внимание е насочено към следващите ходове на лидерите. Въпреки всички интриги и манипулации, Андай е уверен, че Доган ще запази своята водеща роля и авторитет в партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари