ИАРА намери незаконни риболовни уреди в река Дунав

6

Инспекторите иззеха риболовна мрежа и четири броя немаркирани винтери

ИАРА иззе незаконни риболовни уреди от река Дунав край село Пожарево.

Инспекторите на Териториално звено - Русе на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) откриха и иззеха незаконни риболовни уреди в река Дунав. Акцията се проведе в района на село Пожарево.

Незаконни винтери и мрежи в река Дунав

При наблюдение и проверка по вода, инспекторите констатираха наличие на четири броя немаркирани винтери в работно положение и една мрежа с дължина 30 метра. Мрежите бяха заложени незаконно и представляваха заплаха за рибното богатство на реката.

Уловената риба върната във водата

В мрежите инспекторите намериха уловена риба от вида шаран с тегло 2 килограма и сом с тегло 1 килограм. Рибата беше незабавно върната обратно във водата, за да се предотвратят щети на рибните ресурси.

Иззети риболовни уреди

След констатирането на незаконната дейност, инспекторите иззеха всички мрежени риболовни уреди. Акцията е част от постоянните усилия на ИАРА за опазване на рибните ресурси в река Дунав и предотвратяване на незаконния риболов.

ИАРА продължава своите инспекции и наблюдения, като апелира към рибарите да спазват законовите изисквания и да избягват използването на немаркирани и незаконни риболовни уреди. Нарушителите ще бъдат санкционирани според предвидените от закона мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Бай уьовци
    Кога ще хванат някой бракониер?
  • 9
    2
    Харалампи Назъров
    А,къде са проверяващите преди забраната? Един не видях да проверява преди 15.05. Истината е ,че ги е страх от ЦИГАНИТЕ които хващат с ЧУВАЛИ РИБА !!!
  • 4
    1
    ...
    Че то има ли и един винтер законно потопен във водата ? Той и извън нея е незаконен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари