Хванаха 50 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден

2
14 873 шофьори и пътници са проверени за спазване на Закона за движението по пътищата
14 873 шофьори и пътници са проверени за спазване на Закона за движението по пътищата Снимка: МВР

14 873 шофьори и пътници са проверени за спазване на Закона за движението по пътищата

Полицейска операция, насочена към спазването на Закона за движението по пътищата, доведе до проверка на 13 015 моторни превозни средства и контрол на 14 873 водачи и пътници. Акцията, проведена от Министерството на вътрешните работи, има за цел да предотврати управлението на превозни средства от шофьори, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

Бързи резултати от операцията

От пресцентъра на МВР съобщиха, че в рамките на акцията са съставени 3707 фиша и 675 акта за установени административни нарушения. Основната цел на операцията е била недопускането на водачи под въздействие на алкохол или наркотични вещества да управляват моторни превозни средства, както и засичането на неправоспособни шофьори.

Алкохол и наркотични вещества

В рамките на изминалия ден, общо 50 водачи са били установени да шофират след употреба на алкохол. От тях, 25 са с ниво на алкохол в кръвта между 0,5 и 1,2 промила, а останалите 25 - с над 1,2 промила. Забележително е, че няма отказали да бъдат тествани. Освен това, 10 водачи са били засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, а петима са отказали да бъдат тествани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари