Христо Стоичков: Този кучи син ни уби, никога няма да му го простя

7
Българската футболна икона все още не може да прости на френския рефер Жоел Кинкю
Българската футболна икона все още не може да прости на френския рефер Жоел Кинкю Снимка: БТА / Архив

Българската футболна икона все още не може да прости на френския рефер Жоел Кинкю

Христо Стоичков остава непримирим към съдийството на полуфинала от Световното първенство през 1994 година.

Легендарният български футболист Христо Стоичков продължава да изразява силното си недоволство от съдийството по време на полуфиналния мач между България и Италия на Световното първенство в Съединените американски щати през 1994 година. В интервю за престижното френско издание "Франс Футбол", Стоичков отправя остри критики към главния съдия на мача - французинът Жоел Кинкю.

Носителят на "Златната топка" за 1994 година споделя: "Този кучи син Жоел Киню ни уби. Как може да не е видял ръката на Алесандро Костакурта и да не свири дузпа в наша полза? Никога няма да му го простя".

Христо Стоичков, известен със своята прямота както на терена, така и извън него, не крие емоциите си дори 30 години след паметния мач. Полуфиналът, игран на 13 юли 1994 година на стадион "Джайънтс" в Ийст Ръдърфорд, щата Ню Джърси, завършва с победа за италианците с 2:1.

Българският национален отбор, воден от Димитър Пенев, достига до този етап на турнира след исторически победи над Германия на осминафиналите и Аржентина на четвъртфиналите. Мачът срещу "скуадра адзура" остава в историята не само с отличното представяне на българските футболисти, но и с няколко спорни съдийски отсъждания, които според мнозина са повлияли на крайния резултат.

Стоичков, който завършва голмайстор на първенството с 6 гола, продължава да настоява, че отборът е бил несправедливо лишен от възможността да играе на финала срещу Бразилия. Думите му отразяват не само личното му разочарование, но и чувствата на цяло едно поколение български футболни фенове, които все още помнят лятото на 1994 година като върхова точка в историята на родния футбол.

Въпреки горчивината от загубата, представянето на България на Световното първенство в САЩ остава най-големият успех в историята на националния отбор. Четвъртото място, което "лъвовете" заемат, след като губят и в мача за бронзовите медали от Швеция, все още не е надминато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Дядо Йоцо
    Христо може да е цървул, но по душа е злато!
  • 0
    5
    Един от всички
    Когато пишете нещо и не знаете, отворете, прочетете и тогава пишете глупости. На осминафинала бием Мексико след дузпи, а на четвъртфинал бием Германия, а не Аржентина. Аржентина я бихме в групите, както и Гърция, а паднахме от Нигерия.
  • 4
    4
    ВЪПРОС
    Какво не му хареса на ИЦО ЛЮТЕНИЦАТА в Кауфланд че отива в ФИФА
  • 8
    3
    до долнияя
    Като е толкова добър какаво е направил за български футбол от далечната 1994 година
  • 1
    2
    да попитам долния
    Някой с пистолет до главата ти ли те кара да пазаруваш там?!? Или така, да си плюнеш, щото тебе няма да те вземат за реклама даже на тоалетно седало!😃😃😃
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари