Христо Стоичков прие поканата на Джани Инфантино да работи за ФИФА

0
Камата поема нова мисия на висок пост в световната футболна централа
Камата поема нова мисия на висок пост в световната футболна централа Снимка: Facebook / H8S Hristo Stoitchkov

Камата поема нова мисия на висок пост в световната футболна централа

Легендата на българския футбол Христо Стоичков направи емоционално изявление в социалната мрежа "Фейсбук", с което обяви, че е приел поканата на президента на ФИФА Джани Инфантино да се присъедини към екипа на световната футболна централа. С прочувствени думи, Камата сподели радостта си от възможността да представлява и себе си, и България на този висок пост.

"За мен е огромна чест да приема поканата на Джани Инфантино да работя за ФИФА. В световната централа ще представлявам и себе си, и България," написа Стоичков, като подчерта, че футболът му е дал шанс да обиколи света, да види как се развиват различните страни и от какво имат нужда.

Стоичков разкри, че предложението от ФИФА е дошло по време на Световното първенство в Катар, след 45-минутното му интервю с президента на ФИФА за американския телевизионен гигант TUDN. Оттогава насам, Стоичков неизменно участва в инициативи на ФИФА, като едно от последните му участия беше в приятелски мач в Париж, по случай откриването на новия офис на ФИФА във френската столица.

Този символичен мач, в който Стоичков бе капитан на единия отбор, а френската легенда Юри Джоркаеф – на другия, привлече вниманието на футболните фенове по целия свят. Новият офис на ФИФА в Париж ще бъде мястото, където Стоичков ще има собствен кабинет, за да продължи своята мисия в световния футбол.

Централата на ФИФА досега беше базирана в Цюрих, където се намира и световният музей на футбола. Новият офис в Париж е част от разширяването на присъствието на ФИФА в Европа и символ на ангажимента на организацията към развитието на футбола на континента.

Освен ангажиментите си към ФИФА, Христо Стоичков също така изпълнява ролята на вицепрезидент на Българския олимпийски комитет (БОК). В тази си роля, той прекара последните дни в Париж, където активно подкрепяше българските спортисти по време на игрите. Особено емоционален бе моментът, когато Стоичков реагира на трибуните при спечелването на световната титла и рекорд на българския щангист Карлос Насар. В чест на неговото постижение, Камата му подари колекция от своята шампионска марка Н8S, като жест на подкрепа и признание за огромния успех на младия спортист.

С този нов етап в кариерата си, Христо Стоичков доказва, че неговата страст към футбола и ангажиментът му към развитието на спорта не познават граници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари