Христо Иванов: Делян Пеевски е чудовищното дете на пленената държава

0
Пеевски е олицетворение на преяждането с власт
Пеевски е олицетворение на преяждането с власт Снимка: bTV

Пеевски е олицетворение на преяждането с власт

Бившият председател на "Да, България" и бивш съпредседател на ДБ Христо Иванов отправи остри критики към Делян Пеевски и Ахмед Доган, описвайки ги като ключови фигури в продължаващия процес на концентрация на власт и корупция в България. Иванов говори в предаването „120 минути“, където анализира конфликта между Пеевски и Доган и неговите последствия за политическата сцена в страната.

„Когато има преяждане с власт, се стига до още по-голяма концентрация на власт – или иначе казано, количеството власт е право пропорционално на корупцията,“ заяви Иванов. Той подчерта, че наблюдаваме развръзка в ДПС, където „чудовищното дете на пленената държава – Делян Пеевски, се опита да вземе кормилото, да поеме контрола, да изяде всичко и в момента виждаме някакви опити той да бъде спрян.“

Борба за контрол в ДПС

Христо Иванов посочи, че стожерите на прехода започват да се боят, че нещата са отишли твърде далече, и изрази надежда, че гражданите ще се възползват от момента, за да върнат процеса на завладяване на държавата и разгръщането на корупцията във властта. „Тук големият въпрос е, как ние – гражданите, да използваме този момента, за да върнем часовника назад, да спрем процеса на завладяване на държавата и на разгръщането на корупцията във властта, за да обърнем тенденцията,“ допълни той.

Бившият депутат от редиците на ДБ коментира, че конфликтът между Пеевски и Доган трудно може да бъде обърнат. Според него днешното изявление на Пеевски, който очевидно не е бил приет от Доган и е трябвало да се обърне писмено към него, издава паника и безсилие. „Пеевски имаше нужда от време, за да укрепи позициите си в ДПС, защото той не получи цялата партия, както си го представяше. Той обяви, че ще бъде единствен председател след оттеглянето на Карадайъ, но след това се оказа, че е станал само съпредседател, нещо което се е опитал да скрие всячески,“ обясни Иванов.

Корупция и власт

Иванов подчерта, че Пеевски е имал нужда от изпълнителната власт, чрез която да презареди своето влияние върху съдебната власт, регулаторите и службите за сигурност, както и да упражнява все по-силен икономически натиск върху медиите. „Промените в законодателството, свързано с хазарта в медиите, със сигурност не е нещо случайно. Това, което мен ме касае непосредствено обаче, е съдебната власт. Пеевски и Сарафов са си поставили за цел да съборят конституционната реформа, т.е. да се върнат старите норми – да имаме един безконтролен главен прокурор,“ каза още Христо Иванов.

Според Иванов, властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно, като ситуацията в ДПС е пример за това. Той акцентира на необходимостта от активна гражданска позиция и участие в политическия процес, за да се спре разгръщането на корупцията и завладяването на държавата.

„Развръзката, която наблюдаваме, е показателна за сериозността на проблемите, пред които сме изправени като общество,“ заключи Иванов. „Трябва да сме наясно с тези процеси и да предприемем конкретни действия, за да предотвратим по-нататъшната ерозия на демократичните принципи и върховенството на закона в България.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Психиатър
    Кой забрави, че пи мазно кафе в скута на Делянчо Пеевски? Да не би да е получил някакво когнитивно увреждане? https://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D1%86%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80-news1237325.html
  • 2
    4
    Измамник
    Тоз ухилен измамник на снимката за толкоз тъпи ли ни има?! Не е ли същия този продажник ристьо, който изпра мутро-мафиотите тиквата и шиши и ги върна на власт?
  • 3
    3
    Българин
    Мравояд,кой изпра ПеПеевски ? Кой пи мазно кафенце в скута му ? Жалка комунистическа издънка си ти Бойкикев - уродлив и на външен вид и като поведение!
  • 3
    2
    Ха-ха-ха
    Присмял се хърбел на щърбел. А ти как влезе във властта чрез министър в правителство на ГЕРБ, родът ти комунистически и партизански Бойкикеви твоя ракета носител ли е? Нищо че се правиш на пръв "димократ". А това дето ходихте да се млатите на Росенец беше чиста постановка. Некадърните ти поправки в конституция да видим до какво ще доведат.
  • 3
    1
    daskal
    Да не забравяме как това прасе влезе във властта. Чрез т.нар. цар след като отвратително грозната му майка окраде държавния тотализатор и се оттегли в сянката. Да, ходът с ДПС бе... изненадващ, но мисля, че ще си поправят грешката. В най-прекия смисъл на думата. Този прекали отвсякъде!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари