Христо Хинков: Кабинет с премиер Борисов ще доведе до политически срив

0
Борисов несъзнателно мачка всички личности около себе си и ги обезличава, смята бившият министър на здравеопазването
Борисов несъзнателно мачка всички личности около себе си и ги обезличава, смята бившият министър на здравеопазването Снимка: Bulgaria ON AIR

Борисов несъзнателно мачка всички личности около себе си и ги обезличава, смята бившият министър на здравеопазването

Бившият министър на здравеопазването професор Христо Хинков направи задълбочен анализ на политическата ситуация в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Според него формирането на правителство изисква сериозни компромиси, като алтернативата е коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" да премине изцяло в опозиция.

Загуба на електорална подкрепа

Професор Хинков отбеляза, че коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" търпи загуби в подкрепата си заради направените компромиси. "Пропуснаха се шансове да се покаже, че държавата е потънала в корупционни схеми, създадени преди 15 и повече години", заяви той в ефира.

Въпросът с премиерския пост

По отношение на възможността Бойко Борисов да оглави следващия кабинет, професор Хинков беше категоричен: "Правителство с премиер Бойко Борисов означава катастрофа за десните избиратели, ние се връщаме в изходната точка от кръг, по който сме тръгнали преди няколко години".

Перспективи за управление

Според професор Хинков е възможно съставяне на редовен кабинет с програма за минимум 10 месеца. "ГЕРБ не са желан, а необходим партньор, каквито и калкулации да правим, ще трябват поне три партии, вероятно преговори ще се водят и с ИТН. Те трябва да са на геополитическа и антикорупционна основа", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари