Христо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените в Русе

0
Подкрепата за академик Белоев на общото събрание беше единодушна
Подкрепата за академик Белоев на общото събрание беше единодушна Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Подкрепата за академик Белоев на общото събрание беше единодушна

Академик Христо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените - Русе. Той бе номиниран на Общото събрание на пълномощниците, проведено на 19 декември 2022 година в Дома на учените в град Русе. Той бе избран с единодушно мнозинство - 36 гласа подкрепа.

На отчетно-изборното Общо събрание на пълномощниците акад. Белоев представи подробен отчет за работата и дейността на Управителния съвет на Съюза на учените Русе за мандатния период, като акцентира на основни дейности, извършени от членовете на отделните секции: прояви организирани от Съюза на учените Русе; събития, на които Съюза на учените Русе е съорганизатор; издателска дейност; финансово състояние; членство в СУ-Русе.

Събранието беше открито от зам.-председателя на СУ – Русе проф. Владимир Хвърчилков. За председател и протоколчик на събранието бяха избрани, съответно проф. д-р Ивайло Стоянов и доц. д-р Теодор Илиев.

След избора акад. Христо Белоев, председател на Съюза на учените Русе благодари за доверието и пожела на всички членове на СУ-Русе светли Коледни и Новогодишни празници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    11
    Чудо
    Какво значи в реката на науката да плува мазен селски цървул.
  • 12
    10
    Както се казва
    Преди години един министър беше казал Да ти имам държавата щом аз съм й министър. Съотнесено към това "велико" събитие, би могло да се каже Да ти имам Съюза на учените в Русе щом този индивид му е председател. Ако не беше жалко, щеше да е смешно.
  • 13
    9
    Най-големия тарикат
    Г-н Белоев е най-големия тарикат, лидер, ръководител и селски шмекер! БСП + ГЕРБ ми дават крила за да може неговите ръчички да бъдат винаги пълни! Не напразно Борисов хеликоптер за него праща, за децата линейки няма, събираме от капачки, но за новия бъдещ кмет на Русе, хеликоптери, пари, ръководни длъжности и проекти бол… Най-големия тарикат е г-н Белоев!
  • 14
    8
    Има ред
    Следващият мандат за ръководител на СБУ - Русе ще бъде на синчето Иванчо, който дотогава ще бъде най-малко професор, ако не и академик като татко си, след това продължава беленската снаха, която вече е уредена в РУ-то като доктор и главен асистент. Следват внуците и така нататък цялата рода. Това е павликенската еманация на науката в Русе.
  • 17
    7
    Тракторист е моят татко
    Неземният гений, докторът хонорис кауза на азиатските съветски републики и на междугалактическото пространство, чудото в българската земеделска наука, експертът по оране на наклонени терени, вечният ректор на селскостопанския научноизследователски ПУЦ е водачът на Съюза на учените в Русе с червена петолъчка и сърп и чук на челото. Той е и бъдещия кмет на община Русе - избран кандидат на приятелчето му Мумията и на ГРЕБ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари