Храна за вечна младост

5
През лятото избягвайте неща, които имат висока температура
През лятото избягвайте неща, които имат висока температура Видео: NOVA

Съвети от шеф Силвена Роу

Шеф Силвена Роу, известен готвач и здравословен гурман, е категорична, че това, с което се храним, ни дава живот, красота, младост и добро настроение. Но възниква въпросът: знаем ли какво е най-доброто за нас, особено през горещите летни дни? Може ли любимите ни храни като сладолед, бургер, торта и пържени картофи да бъдат полезни?

По време на своето пребиваване в Ибиса, шеф Силвена Роу даде ценни съвети за здравословен начин на живот на фона на високите температури. Тя подчерта важността на правилното хранене в жегите и избягването на определени видове храни.

„В жегите много неща трябва да се избягват. Както и пържената храна. Съжалявам да го кажа, но сега няма как да ядем пържени храни. Особено пържени в олио. Аз обичам пържени картофи. Но ги правя в зехтин, заяви тя пред NOVA. Тази препоръка е свързана с факта, че пържените храни, особено тези, приготвени в олио, увеличават телесната температура, което е нежелателно в горещините.

Шеф Роу също така наблегна на значението на митохондриалното здраве, което може да бъде постигнато чрез консумацията на разнообразни зеленчуци. „За митохондричното здраве трябва да се ядат поне 32 вида зеленчуци на седмица“, сподели тя. Тя допълни, че в традиционната българска салата има множество полезни съставки като маслини, домати, краставици, магданоз и чушки.

„Зеленчуците са манна небесна за здравето, за чревният тракт. В жегите в никакъв случай да не се готви нищо пържено. Дори нищо печено. Избягвайте неща, които имат висока температура, защото увеличавате температурата на тялото си по този начин“, посъветва шеф Роу.

Тези препоръки са особено важни за поддържането на добро здраве през летните месеци. Зеленчуците са източник на важни витамини и минерали, които подпомагат функционирането на организма и укрепват имунната система. Също така, те са леки и лесни за храносмилане, което е от съществено значение в жегите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари