Хиляди души подкрепиха във Франция жената, жертва на масови изнасилвания

1

72-годишната Жизел Пелико се превръща в символ на борбата срещу насилието над жени

Вълна от солидарност заля улиците на Франция в подкрепа на Жизел Пелико - жертва на продължително сексуално насилие.

Франция стана свидетел на масови демонстрации в подкрепа на Жизел Пелико, 72-годишна жена, чиято трагична история разтърси нацията. Според информация от агенция Ройтерс, стотици протестиращи, предимно жени, излязоха по улиците в цялата страна, за да изразят своята солидарност с Пелико.

Съпругът на Жизел, 71-годишният Доминик Пелико, е изправен пред тежки обвинения. Прокуратурата твърди, че в продължение на близо десетилетие той е дрогирал съпругата си и я е оставял да бъде изнасилвана от десетки непознати мъже в собствения им дом.

Феминистки организации координираха около 30 митинга в различни градове, включително Марсилия и Париж. В столицата, на площад "Републиката", демонстрантите издигнаха плакати с послания като "Подкрепа за Жизел" и "Жертви, вярваме ви".

Фатима Беномар, активистка от феминистката организация "Рамо до рамо", изрази дълбоката си признателност към Пелико: "Хиляди благодарности за огромния ѝ кураж". Беномар подчерта, че митингите са посветени не само на Жизел, но и на всички жертви на сексуално насилие.

Съдебният процес срещу Доминик Пелико започна по-рано този месец и се очаква да продължи до декември. По настояване на самата Жизел, делото се гледа при открити врати. Целта ѝ е да привлече вниманието на обществеността към проблема със сексуалното насилие и злоупотребите с хора под въздействието на наркотични вещества.

Освен съпруга на Жизел, обвинения са повдигнати срещу още 50 мъже, за които се смята, че са участвали в изнасилванията. Според прокуратурата, Доминик Пелико е публикувал онлайн обяви, предлагащи сексуални контакти със съпругата му, и е документирал извършените посегателства.

Адвокат на Пелико е заявил пред френски медии, че подзащитният му признава вината си. Някои от останалите обвиняеми също са потвърдили участието си в престъпленията, докато други твърдят, че са смятали, че жената само се преструва на заспала.

Всеки от обвиняемите е изправен пред възможна присъда от до 20 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Vesela
    "Масовите изнасилвания" се осъществяват над масата, т.е. над множество хора!!! А не над една жертва!!! Казва се "многократно" в такъв случай 😡 пълен ужас, щом журналистите нямат втори клас...просто е ужасно
  • 8
    2
    ОцелялОтСДС-Чумата
    Още поетът Ботев е казал за Париж,че е столица на разврата.Няма как да e друго яче, когато президентът на една деморализирала държава е бездетен геронтофил,а гражданите и са многополови, деградирали същества. На там вървим бодро и ние, водени от СДС-Шайката и напътствани от козяците.
  • 4
    1
    Бабоеб Макрон
    Всъщност аз и бях любовник,но дядо бриджит ни хвана и сега измисляме версия да не стигне до мене,че лошо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари