Хиена нахапа до смърт дете в Кения

1
Нападенията от диви животни зачестяват
Нападенията от диви животни зачестяват

Нападенията от диви животни зачестяват

В Кения все по-често се съобщава за нападения от диви животни, като последният случай е трагичен инцидент с петгодишно дете, смъртоносно нахапано от хиена. Инцидентът е потвърден от службата за защита на дивата природа в Кения, която подчертава, че се сблъсква с "увеличаващия се брой нападения от хиени", предаде БГНЕС.

В официално изявление, службата изразява своето съжаление за загубата на детето, което е загинало в резултат на нападението. Трагедията се е случила в сряда вечерта в района Джуджа, окръг Киамбу, намиращ се на около 35 километра от столицата Найроби.

В опит да ограничи опасността за местното население, службата обяви, че засилва мерките за справяне с проблема и е предприела действия за овладяване на конфликта между хората и дивите животни в този район. В рамките на операцията досега са заловени и преместени 38 хиени, като част от усилията за защита на жителите на района.

Местни медии припомнят, че по-рано през годината хиена е убила и друго дете – десетгодишно – също в Джуджа. Увеличаването на подобни инциденти се свързва с натиска, който разширяващите се градове оказват върху местообитанията на дивите животни, принуждавайки ги да навлизат в човешки територии.

През декември 2021 г. друг трагичен инцидент е завършил със смъртта на двама души, убити от хиени в село, разположено на около 50 километра източно от Найроби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари