Хеликоптери пръскат срещу марокански скакалци в Сандански и Петрич

1
13 000 декара пасища и ливади са засегнати
13 000 декара пасища и ливади са засегнати Видео: NOVA

13 000 декара пасища и ливади са засегнати

13 хиляди декара пасища и ливади са нападнати от марокански скакалци в района на Сандански и Петрич. Тази сутрин започна пръскане срещу вредителите, като във въздушната акция се включиха два хеликоптера. Третирането ще продължи и в следващите дни в района на няколко села.

Към момента площите са пасища, ливади, изоставени земи, което е хубаво, защото скакалците не са стигнали до земеделските територии, които, както знаем, ще създадат проблеми за производителите. Наистина това е бедствие – преди няколко години също е имало такова нашествие, така че колкото по-бързо предприемем действия и спрем намножаването на скакалците, толкова по-бързо ще бъде овладяно и самото бедствие”, коментира областният управител на Благоевград Георги Динев, предава NOVA.

Според гл. инспектор към ОДБХ – Благоевград Соня Джандарова скакалците имат поколение само веднъж годишно. „Има устно гризещ апарат, който всъщност изяжда листата, стъблата, всички разклонения на земеделските култури, че даже и плодове, и по този начин може да компрометира реколтата”, посочи още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари