Хеликоптер на пожарната служба се разби в Португалия

0
Двама души загинаха и трима са в неизвестност
Двама души загинаха и трима са в неизвестност

Двама души загинаха и трима са в неизвестност

Северна Португалия бе разтърсена от трагичен инцидент, след като хеликоптер, връщащ се от мисия по потушаване на пожар, се разби в река Доуро, съобщи Ройтерс. При катастрофата, която се случи днес, загинаха най-малко двама души, а трима са в неизвестност, съобщиха португалските власти.

Хеликоптерът, който е бил на служба в мисия по потушаване на горски пожари, се разби във водите на реката след завръщане от успешна операция. В машината са се намирали общо шестима души, включително пилотът, който бе спасен жив благодарение на туристическа лодка, плаваща в близост до мястото на инцидента. Спасеният пилот е бил незабавно транспортиран до болница, където му е оказана медицинска помощ.

Останалите петима на борда на хеликоптера са били членове на екип за извънредна защита и помощ, специализирани в борбата с природни бедствия. Според Руи Силва Лампрея, началник на пристанищните власти на Доуро, телата на двама от тях вече са открити в разбития летателен апарат, докато съдбата на тримата остава неизвестна.

„Подводните издирвания продължават както около останките на хеликоптера, така и по бреговете на реката,“ заяви Лампрея пред репортери, подчертавайки, че причината за инцидента все още не е изяснена. В издирвателните операции участват десетки служители на спешна помощ, морска полиция, водолази и два хеликоптера на военновъздушните сили.

Министър-председателят на Португалия, Луиш Монтенегро, пристигна на мястото на катастрофата, за да наблюдава операциите по издирване и да изрази подкрепата си към семействата на загиналите и изчезналите. Спасителните екипи продължават работа в трудни условия, опитвайки се да открият останалите трима от екипажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари