Хънтър Байдън се призна за виновен

2
Синът на американския президент официално призна в съда, че е укривал данъци
Синът на американския президент официално призна в съда, че е укривал данъци Снимка: АП / БТА

Синът на американския президент официално призна в съда, че е укривал данъци

Синът на американския президент Джо Байдън – Хънтър Байдън, официално призна вината си по обвинение за укриване на данъци в съд в Лос Анджелис. Този неочакван обрат изненада прокуратурата, но спести на Байдън ново съдебно дело, след като през юни беше осъден по дело за незаконно притежание на оръжие и употреба на наркотици, съобщават световните медии.

Петдесет и четири годишният Хънтър Байдън първоначално се стремял да използва така наречения „прецедент на Алфорд“, при който обвиняемият признава, че има достатъчно доказателства за осъждането му, без да признава своята вина. Прокуратурата обаче отказала подобна сделка, което довело до признание за виновност от страна на Байдън.

Бившият адвокат и бизнесмен бе изправен пред обвинения за данъчна измама и подаване на неверни данъчни декларации, свързани с неплатени данъци в размер на 1,4 милиона долара през последните десет години, според информация от „Франс прес“. Съдията ще обяви присъдата на 16 декември, а Байдън е изправен пред възможността за наказание от до 17 години лишаване от свобода и глоба до 450 000 долара, уточнява „Ройтерс“.

Преди началото на съдебния процес адвокатът на Хънтър Байдън, Аби Лоуел, обяви, че клиентът му е готов да се признае за виновен, но като използва правен прецедент, който му позволява да поддържа твърдението за невинност. Въпреки това, прокуратурата настояла за пълно изслушване и процес.

Признаването на вината, дори без сделка с прокуратурата, ще позволи на Хънтър Байдън да избегне публичен процес, в който свидетели биха могли да разкрият детайли за неговия личен живот, свързан с разгулни прояви, прахосничество и злоупотреба с наркотици.

Американският президент Джо Байдън неведнъж е заявявал, че няма да се намеси в съдебния процес срещу сина си и няма да го помилва, ако бъде осъден, предава „ДПА“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Фекал 16
    Нв съм на фронта защото съм зает да духам на руските тираджии,че цял ден нищо не съм слагал в устата!
  • 5
    3
    До 2
    Ей,курво бесарабска,да ти еба майката в устата смрадлива да ти еба,ти като си такъв укропУтек що не си на фронта бе,минетчия ? Жалък анално олабен боклук - заминавай да браниш куролап зеленски бе,мършо!
  • 5
    2
    Do 2
    Лицемерието ти е безкрайно, да обвинявсш другите, в това, което ти правиш от край време.
  • 7
    1
    Лесно е:
    Пратете го на фронта в любимата му Украйна! Там ще има възможността да постреля срещу лошия Путин, да прослави САЩ, да внесе „демокрация“ и да умре като Рамбо, увит с оня парцал, американското знаме!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари