"Хамас" се оттегля от мирните преговори

3
Какви са мотивите за оттеглянето?
Какви са мотивите за оттеглянето? Снимка: Facebook / China Daily

Какви са мотивите за оттеглянето?

Високопоставен служител на палестинската групировка "Хамас" обяви, че организацията се оттегля от текущите преговори за прекратяване на огъня във войната в Газа. Според източника на информацията, Агенция Франс Прес (АФП), сред основните причини за това решение са "израелските кланета и отношението ѝ към преговорите".

Египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси и директорът на ЦРУ обсъдиха условията за примирие в Ивицата Газа, но изглежда усилията им са изправени пред сериозни препятствия. Според заявлението на служителя на "Хамас", политическият лидер на групировката Исмаил Хания е уведомил международните посредници за "решението за прекратяване на преговорите поради липсата на сериозност от страна на окупаторите от Израел, продължаващата политика на протакане и възпрепятстване и продължаващите кланета срещу невъоръжени цивилни граждани".

Основни мотиви за оттеглянето

Решението на "Хамас" да прекрати участието си в преговорите за примирие не е изненадващо, като се има предвид напрежението и насилието, което продължава в региона. Високопоставеният служител подчерта, че отношението на Израел към преговорите е било изпълнено с несериозност и възпрепятстване. Според него, политиката на протакане от страна на Израел е направила невъзможно постигането на напредък.

Освен това, продължаващите нападения срещу невъоръжени цивилни граждани се изтъкват като основен фактор за решението на "Хамас". Служителят на групировката подчерта, че тези действия представляват сериозно нарушение на международното право и човешките права, което още повече усложнява ситуацията.

Реакцията на международните посредници

Международните посредници, включително Египет и САЩ, са изправени пред значителни предизвикателства в опитите си да посредничат за примирие между "Хамас" и Израел. Въпреки усилията на египетския президент и директора на ЦРУ, преговорите изглежда се намират в застой.

Международната общност следи с нарастваща тревога развитието на конфликта в Газа, като призивите за прекратяване на насилието стават все по-настойчиви. Същевременно, решението на "Хамас" да прекрати преговорите усложнява допълнително перспективите за постигане на устойчиво примирие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    Запознат
    Като запознат третополов джендър държа да кажа,че цялата ислямистка терористична мрежа е изградена и спонсорирана от Фашистките Американски Щати,които създадоха Ислямска държава и Талибаните,които позорно изгониха реднеците от Афганистан!
  • -2
    11
    Sara
    Аз съм Мони Леви или Путин Хуйло,но се казвам Сара,когато заработвам като травестит,това е моето работно име! Иначе всички отпадъци,които крепят военните престъпници Биби Нетаняху и Пишколап Зеленски трябва да бъдат напъхани в психиатрии,далеч от нормалните хора,защото са мизерни и смрадливи боклуци и прости и първобитни диваци!
  • -4
    10
    Запознат
    Хамас бяха на хранилка първо в СССР и Соц. лагера, а на по късен етап пРоссия продължи s подкрепа за тези терористи.
  • 1
    9
    Sara
    Точно,всичко което е ислям, мюсюлмани под ножа,те са мизерни, смрадливи боклуци, пьрвобитни и прости диваци!
  • 2
    8
    Moni levi
    И аз като моят бесарабски смрадлив любовник исках да кажа друго,хапченцата за хормонална терапия ме объркаха...та значи:Избийте ги всичките, бандеронацистки маймуни мрьсни и дрипави хохли мизерни и прости диваци, УСраински маймуни,първи нападнаха,така,че бой,те как избиваха,хората в Донецка и Луганска области,цели села,избиха и жени и деца,гавриха се с тях,сега е техен ред,Никаква жалост,В УСрайна,да се заселят бесарабски цигани като нас,за наказание,тормоз,всеки ден!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари