„Хамас“: Израелски удар уби 10 палестинци в училище в Газа

0
В друг инцидент в град Рафах, израелски удар по къща причини смъртта на шест души
В друг инцидент в град Рафах, израелски удар по къща причини смъртта на шест души Снимка: АП / БТА / Архив

В друг инцидент в град Рафах, израелски удар по къща причини смъртта на шест души

Израелски въздушен удар по училище в град Газа, където са намерили подслон разселени хора, доведе до смъртта на най-малко 10 палестинци, съобщиха от „Хамас“, цитирани от Ройтерс.

В друг инцидент в град Рафах, израелски удар по къща причини смъртта на шест души, потвърдиха здравните власти в Газа. Общо 31 палестинци загинаха в ивицата Газа през днешния ден, според данни от здравното министерство, което не разграничава между убити мирни жители и бойци, уточнява Ройтерс.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха, че техни войски са унищожили бойци и инфраструктура на „Хамас“ в Рафах и други райони на анклава. От началото на военната операция в Газа са загинали над 39 000 палестинци. Офанзивата беше стартирана в отговор на нападението на „Хамас“ на 7 октомври, при което загинаха 1200 души и 250 бяха взети за заложници, според израелски оценки, припомня Ройтерс.

На Западния бряг израелски въздушен удар доведе до смъртта на командир на „Хамас“ и четирима бойци на „Ислямски джихад“, съобщиха двете групировки. Израелската армия заяви, че е убила още четирима бойци при друг удар. Първият удар е бил насочен срещу автомобил в близост до град Тулкарм, в който са се намирали командир на „Хамас“ и бойци на „Ислямски джихад“. Вторият удар е бил срещу въоръжени мъже, които са открили огън по израелски военнослужещи, уточниха от ЦАХАЛ.

Докато напрежението в Близкия изток се увеличава заради израелската операция в Газа и убийствата на високопоставени лица от „Хамас“ и ливанската групировка „Хизбула“, свързана с Иран, Израел обяви, че ще изпрати делегация в Кайро за преговори относно възможно освобождаване на израелските заложници.

Сред убитите са лидерът на „Хамас“ Исмаил Хания и високопоставеният военен командир на „Хизбула“ Фуад Шукр. „Хизбула“, „Хамас“ и Иран, чиято столица бе сцена на убийството на Хания, обещаха да отмъстят на Израел, който обвиняват за тези действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Emo
    Евреите са крьвожадни и отмьстителни,стрелят наред,няма да тръгнат да пазят този или онзи,който оживее,добре,който пьк не,лош късмет,Алах да ги пази.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари