Гума на самолет се взриви при излитане в Тампа

0
Пътниците и екипажът са евакуирани без пострадали
Пътниците и екипажът са евакуирани без пострадали

Пътниците и екипажът са евакуирани без пострадали

В сряда сутринта на международното летище в Тампа, Флорида, се случи инцидент с полет 590 на American Airlines, който предизвика сериозни притеснения сред пътниците и екипажа. Гумата на самолета се взриви по време на излитане, което доведе до незабавна евакуация на всички на борда.

„Никога не искаме да нарушаваме плановете за пътуване на нашите клиенти и се извиняваме за всяко неудобство, което това може да е причинило,“ заявиха от авиокомпанията в официално изявление.

Инцидентът е станал малко преди 8 часа сутринта местно време, когато самолетът е бил на пистата и се е подготвял за излитане към международното летище "Скай Харбър" във Финикс.

Според свидетели и видеокадри, разпространени в социалните мрежи, гумата на самолета се е взривила, предизвиквайки искри и дим. Екипажът е реагирал бързо и е спрял самолета, след което пътниците са били евакуирани и транспортирани с автобус до терминала. За щастие, няма пострадали сред 176-те пътници и шестимата членове на екипажа.

Пожарни коли бяха изпратени по спешност да загасят огъня.

Въпреки сериозността на инцидента, други полети на летището не са били засегнати и са продължили по график. Федералната авиационна администрация (FAA) също потвърди инцидента и обяви, че ще проведе разследване.

„American Airlines Flight 590 прекрати излитането си от международното летище Тампа около 07:50 сутринта местно време в сряда, 10 юли, след като екипажът докладва за множество спукани гуми,“ заявиха от FAA.

Пътниците, които трябваше да летят до Финикс, бяха прехвърлени на друг полет, който вече е излетял.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари