Грижата за болна баба остави наркообвиняем под "домашен арест"

0
Младежът ще продължи да изпълнява задълженията си на личен асистент
Младежът ще продължи да изпълнява задълженията си на личен асистент Снимка: БТА

Младежът ще продължи да изпълнява задълженията си на личен асистент

Окръжен съд – Монтана остави без уважение искането на Окръжна прокуратура – Монтана за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на обвиняемия Е. С. Т., който на 4-ти октомври 2024 г. в село Крива бара, с целта да разпространява, съхранявал без разрешение високорискови наркотични вещества и също така се опитал да ги продаде на друго лице.

Съдът, вземайки предвид отправеното от обвиняемия искане за вземане на по-лека мярка за неотклонение и съобразявайки събраните по досъдебното и съдебното производства доказателства, взе мярка за неотклонениедомашен арест“ - втората по тежест, спрямо Е. С. Т., като постанови изпълнението ѝ по настоящия адрес на лицето.

Мотивите за решението се състоят в това, че обвиняемият се грижи за своята баба, която има здравословни проблеми, като неин личен асистент и изпълнява тези задължения по трудов договор от 22.07.2024 г. на същия адрес, на който живее. Това обуславя и липсата от опасност обвиняемият да се укрие и формира извода, че определянето на мярка за неотклонениедомашен арест“ се явява адекватна.

Определението на ОС - Монтана подлежи на протестиране и обжалване пред Апелативен съд - София в три-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари