Гризач предизвика късо съединение на летище "Франкфурт"

0
Инцидентът предизвика минимални закъснения на полетите
Инцидентът предизвика минимални закъснения на полетите

Инцидентът предизвика минимални закъснения на полетите

Част от електрозахранването на летище "Франкфурт" беше прекъснато за няколко часа тази нощ, след като гризач предизвика късо съединение в електрическа подстанция, съобщиха официални представители на аеропорта. Спирането на електричеството е имало ограничен ефект върху полетите, информира Асошиейтед прес.

Енергийната компания "Сина" (Syna) уточни, че сънливец е предизвикал късото съединение снощи около 22:45 часа местно време, предаде ДПА. Електричеството е било прекъснато и противопожарната служба на летището - изпратена поради дима, който се е образувал в резултат на инцидента. Токът е възстановен около 03:20 часа сутринта, а сънливецът е открит мъртъв до прегризания от него проводник.

Летищният оператор "Фрапорт" посочи, че ефектите върху въздушния трафик са били ограничени, тъй като инцидентът е станал малко преди полетите да приключат през нощта и е бил отстранен доста преди да започнат тази сутрин. В социалната мрежа Х от летище "Франкфурт" обаче предупредиха за "закъснения и отмяна на полети... тази сутрин" поради технически проблеми.

Единадесет полета бяха анулирани днес сутринта. Общо 1242 полета бяха планирани за днес на най-натовареното летище в Германия.

Захранването на летището във Франкфурт се осигурява от два отделни доставчика и има шест подстанции, което обикновено гарантира висока степен на надеждност. Въпреки това, инцидентът с гризача показва, че дори и най-добре планираните системи могат да бъдат засегнати от неочаквани фактори.

Летищните власти увериха пътниците, че са взети всички необходими мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще. "Работим усилено, за да осигурим безопасността и комфорта на всички пътуващи през нашето летище" - заявиха от пресслужбата на летище "Франкфурт".

За момента летището работи нормално, но се препоръчва на пътниците да следят актуалната информация за полетите си и да се свържат с авиокомпаниите при нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари