Григор Димитров спечели доиграването в Шанхай

0
Срещата с белгиеца Зизу Бергс беше прекратена в петък поради дъжд
Срещата с белгиеца Зизу Бергс беше прекратена в петък поради дъжд Снимка: БТА

Срещата с белгиеца Зизу Бергс беше прекратена в петък поради дъжд

Григор Димитров, най-успешният български тенисист, продължава напред в турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. В доиграването на своя мач срещу Зизу Бергс от Белгия, Димитров се наложи с резултат 6:3, 3:6, 6:2.

Срещата беше прекратена в петък поради дъжд, при преднина на белгиеца във втория сет – 4:2 гейма. В събота, след подновяването на играта, Бергс успя да спечели втория сет, но в решителната трета част Димитров направи важен пробив при 2:0, който се оказа ключов за успеха му. Българинът отново проби съперника при 5:1 след двойна грешка на Бергс, което му осигури възможността да сервира за победата.

Въпреки че загуби концентрация и допусна пробив при първия си опит да затвори мача, Димитров бързо се възстанови и си осигури победата, след като реализира втория си мачбол с впечатляващ ретур.

В третия кръг на турнира Димитров ще се изправи срещу Алексей Попирин от Австралия, който е 20-и в основната схема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари