Грешка ли е закриването на Министерството на бедствията и авариите?

0
Темата коментира бившият вътрешен министър Веселин Вучков
Темата коментира бившият вътрешен министър Веселин Вучков Видео: NOVA

Темата коментира бившият вътрешен министър Веселин Вучков

Веселин Вучков, бивш вътрешен министър, коментира в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS, че планираните увеличения на заплатите и осигуровките в МВР не са подкрепени с необходимите финансови средства. Той подчерта, че заплатите на служителите във вътрешното министерство се очаква да нараснат с 25-30%, което би означавало около 600 лева увеличение на месец за всеки служител, започвайки от 1 януари 2025 година.

Бъдещото увеличение на заплатите и осигуровките на полицаите може да достигне до над 600 милиона лева

Вучков подчерта, че това увеличение включва не само заплатите, но и разходите за осигуровки, което би довело до значително натоварване на бюджета. Според него, общата сума за разходи за персонал в МВР може да достигне до над 600 милиона лева. Ако се добавят и разходите в Министерството на отбраната, сумата ще надхвърли милиард лева.

Веселин Вучков предлага реформи в МВР, включително освобождаване на пенсионерите.

Бившият вътрешен министър заяви, че е необходимо да се направят реформи във вътрешното министерство, като едно от предложенията му е освобождаването на всички пенсионери, които са над 6000-7000 души, включително полицаи и пожарникари.

Според Вучков, проблемът с пожарите не е свързан с липса на техника, а с нуждата от по-добро предпазно облекло. Вучков коментира, че противопожарната техника в България е била изцяло обновена през последните години, но съществуват проблеми с предпазното облекло на огнеборците. Той също така подчерта необходимостта от прозрачен търг за закупуване на хеликоптери и по-добра координация между различните държавни агенции при бедствия.

"Закриването на Министерството на бедствията и авариите не беше грешка. Не искам да припомням с какви скандали беше „обрасло”, какви схеми, какви чудесии. Имаше дублиране на дейностите между една свръхфинансирана „Гражданска защита”, която по квотен принцип беше попаднала при ДПС, и Пожарната, която от край време е професионална и е във Вътрешното министерство”, обясни Вучков причините за закриването на Министерството на извънредните ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Стефан-1
    Как така противопожарната техника е била изцяло обновена в последните години, а във всички репортажи за гасенето на пожарите болшинството противопожарни коли са съветско производство?
  • 4
    1
    Защо ги държат
    полицаите пенсионери, хем заплати, хем пенсии и други екстри.Ненужни разходи на наш гръб.Колкото до министерството по извънредните ситуации, грешката е била, че е било дадено за грабителство в крадливи ръце.ДПС добре са се офайдосали, както дълги години със земеделското.Ето как е постиган" етнически мир"- с цели бали пари.Оборудвайте с качествена техника пожарната и да минават курсове за поддържане квалификацията.Това коства живот, включително на пожарникарите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари