Гръцкият премиер обеща по-високи заплати и пенсии

1
Гърците имат едва 64% от покупателната способност на средния европеец, зад тях са само българите
Гърците имат едва 64% от покупателната способност на средния европеец, зад тях са само българите Снимка: БТА

Гърците имат едва 64% от покупателната способност на средния европеец, зад тях са само българите

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис се изправи пред нацията с важна реч, представяйки план за икономическо развитие по време на търговския панаир в Солун, съобщи NOVA. Докато той излагаше своите предложения, хиляди граждани се събраха по улиците на града, протестирайки срещу високите разходи за живот и ниските доходи, които според тях не отговарят на нуждите на обикновения грък.

Мицотакис предложи увеличение на пенсиите с 2,5% и поетапно повишаване на минималната работна заплата с 14% до 2027 година. Тези мерки са насочени към подобряване на покупателната способност на гърците, която в момента е значително по-ниска от средната за Европейския съюз – едва 64% от покупателната способност на средния европеец. Според статистиката, Гърция се намира на 26-о място в ЕС по този показател, като само България е след нея.

Въпреки тези обещания, премиерът предупреди, че фискалната дисциплина остава приоритет, като заяви: „Нуждата от фискална дисциплина ме задължава да не се появя тук с торба, пълна с безотговорни подаяния. Вместо това направих само полезни и ефективни предложения.“ Той изрази своето безпокойство, че осем държави, включително Франция и Италия, вече са под наблюдение на Европейската комисия заради прекомерни разходи и увери, че Гърция няма да бъде включена в тази група.

Докато Мицотакис излага своя план, мнозина гърци изразиха недоволството си от икономическите условия в страната. Един от тях, 24-годишният студент Ангелос, заяви: „Като всяка година премиерът идва тук, за да обяви колко добре сме се справили и да ни извести за новите мерки за икономии. А ние трябва да работим още и още часове.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    17
    До 16
    Някой комунист да не те е изчукал,че толкоз мразиш комунистите,мартинчо ? Иначе веднага се познава,че си бесарабския хуйосмук по правописните грешки и малоумието на постовете хахахах
  • 8
    16
    До 12:
    Не се казвам Мартин баце, бъркаш ме с някой друг. Не съм за Украйна, не ми пука какво ще стане с тях. Просто мразя комунетата. Да не би Мартин да ти е изчукал гаджето, че го мразиш? А негърските лайна си ги хапвай сам. Да ти е сладко!
  • -9
    15
    До 13
    Всъщност описах магистралната проститутка,която те е изсрала и от която си наследил таланта да смучеш меки руски пишки и да лижеш цигански задници хахахаха
  • -10
    14
    Мухахахахаха
    Вонящият на лайна бесарабски пепераст имал два мерцедеса,това трябва да е вица на деня мухахахахаха
  • 12
    13
    До 11:
    Благодаря, че описа живота на майка си. Жива и здрава да е жената, да лапа руски меки пишки още 100 години!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари