Гръцката магистрала Солун - Кулата е затворена заради пожари

0

Пожари затрудняват движението към граничен пункт "Кулата - Промахон"

Гръцката магистрала, която свързва Солун с ГКПП "Кулата - Промахон", е затворена за неопределено време, съобщават гръцките власти. Причината са няколкото пожара, които се разрастват в близост до централния път, като голяма част от него е задимен, което го прави негоден за преминаване, информира БНТ.

Полицаи отклоняват пътуващите през селата около Серес, за да избегнат опасните участъци.

Проблеми с трафика и задръствания

Трафикът в района е изключително интензивен и в селата буквално са се образували километрични опашки от автомобили, най-често с гръцка, българска и румънска регистрация. Движението се извършва изключително бавно през селата, които са с не особено добри пътища, което допълнително затруднява преминаването.

Препоръки от властите

Гръцките власти призовават всички, които са поели път към Солун, да изберат алтернативен маршрут, тъй като не се знае кога пътят ще бъде отворен. Пренасочването е към селата Евангелистрия и Кефалохори. Пътуващите трябва да бъдат подготвени за значителни забавяния и допълнителни неудобства поради текущата ситуация.

Метеорологични условия

Към 16:00 часа температурата в района е достигнала 41 градуса, което усложнява още повече обстановката и увеличава риска от нови пожари. Властите съветват гражданите да избягват пътувания в района, освен ако не е абсолютно необходимо, и да следят за актуална информация относно състоянието на пътищата и пожароопасната обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари