Грациите триумфираха на Световната челандж купа в Клуж - Напока

0
Ансамбълът на България при жените спечели златния медал в многобоя
Ансамбълът на България при жените спечели златния медал в многобоя Снимка: Анна Недкова / Facebook

Ансамбълът на България при жените спечели златния медал в многобоя

Ансамбълът на България при жените спечели златния медал в многобоя на Световната челандж купа, провела се в Клуж - Напока, Румъния. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева – Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева – демонстрираха безапелационно представяне и заслужено се окичиха със златото.

С резултат от 73.650 точки (38.950 на 5 обръча и 34.700 на 3 ленти + 2 топки), нашите грации изпревариха конкуренцията и заеха първото място на почетната стълбичка. Сребърният медал бе спечелен от ансамбъла на Бразилия с актив от 71.850 точки, а бронзът отиде при Израел с резултат от 71.000 точки, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Два финала за България

Българският ансамбъл се класира за два от два възможни финала на състезанието. С първи по сила резултат на ленти и топки (34.700 точки - D. 18.900; A. 8.550; E. 7.250) и втори по сила на 5 обръча (38.950 точки - D. 22.400; A. 8.500; E. 8.050), нашите момичета си осигуриха място сред най-добрите осем.

Успехите не свършват тук

Съдия за България на това състезание при ансамблите бе Християна Тодорова, която днес беше в панела за изпълнение. Водач на делегацията ни бе вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Пътят към Париж

Триумфът в Клуж - Напока е само началото за българския ансамбъл, който се готви за следващите предизвикателства и голямата цел – Олимпийските игри в Париж. Спечелването на златния медал показва, че нашите грации са на правилния път и с усилена работа и отдаденост ще продължат да радват своите почитатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари