Гранични полицаи удариха оранжерия за канабис в Силистренско

0

Задържаха 38-годишен мъж за отглеждане на марихуана в домашни условия

Служители на Гранично полицейско управление (ГПУ) - Силистра проведоха успешна специализирана операция срещу отглеждането на наркотични вещества в село Калипетрово. В хода на акцията беше разкрита домашна оранжерия за отглеждане на канабис и задържан 38-годишен мъж.

При претърсването на частен имот в селото граничните полицаи попаднаха на импровизирана оранжерия, където се отглеждали растения от рода на конопа. Височината на растенията варирала между 250 и 290 сантиметра. Общото тегло на иззетата зелена листна маса възлиза на 1836 грама, която при полеви наркотест реагирала положително за канабис.

В хода на операцията служителите на реда иззеха допълнително количество наркотични вещества и оборудване за тяхното отглеждане и обработка. Сред конфискуваните предмети са:

  • 27 грама суха листна маса и съцветия от канабис
  • 2 електрически везни
  • 37 семена на канабис
  • 18 туби с растителна тор за третиране на растенията
  • 2 стенни термометъра
  • Импровизирана поливна система
  • Приспособление за дробене на суха маса канабис
  • Пакети с хартии за свиване на цигари

Разследващите органи са образували досъдебно производство по случая, което се води от ГПУ - Силистра. За инцидента е уведомена и окръжната прокуратура.

38-годишният обитател на къщата, където е открита нелегалната оранжерия, е задържан за 24 часа. Предстои да бъдат извършени допълнителни следствени действия за изясняване на всички обстоятелства около престъпната дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Коментиращ
    Голям престъпник са хванали господата! Сигурно цял ден са броили тези 37 семена! А , че в училищата и клубовете се продава дрога и енергийни напитки на деца “незабележимо” нямат очи нито гранични нито криминални полицаи…Трагедия
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари