Гранична полиция в Гюргево предприема мерки за облекчаване на трафика на Дунав мост

0
Втори ферибот на ГКПП "Зимнича" стартира на 1 август
Втори ферибот на ГКПП "Зимнича" стартира на 1 август Снимка: БТА

Втори ферибот на ГКПП "Зимнича" стартира на 1 август

С оглед очакваното увеличаване на трафика през уикенда, Териториалният инспекторат на Гранична полиция в Гюргево е предприел мерки за подобряване на оперативния контрол и намаляване на времето за изчакване на границата с България. Според прессъобщение от Генералния инспекторат на гранична полиция, интензивният трафик се очаква да засегне най-вече ГКПП "Гюргево" по време на летния сезон.

На "Дунав мост", между Русе и Гюргево, движението се осъществява в една лента, регулирано със светофари, което може да увеличи времето за преминаване през граничния пункт. Румънските власти уточняват, че основният фактор за забавянето е големият брой превозни средства, чакащи на светофарите, а не самият граничен контрол.

За да избегнат задръстванията, пътуващите могат да се информират за средното време за изчакване на граничните пунктове чрез приложението Traffic On-line. Освен това, се препоръчва използването на други контролно-пропускателни пунктове, отворени за международен трафик с България, като ГКПП Калафат, Бекет, Зимнича (ферибот), Турну Мъгуреле (ферибот), ГКПП Кълъраш (ферибот), Вама Веке, Остров, Негру Вода, Липница и Добромир.

От 1 август на ГКПП "Зимнича" ще бъде пуснат в експлоатация втори ферибот, който ще функционира в тандем със съществуващия, осигурявайки плавно движение между Свищов и Зимница в часовете от 08:00 до 19:00 часа.

На 10 юли започна основният ремонт на българския участък на "Дунав мост". Работите обхващат 200 метра от естакадната част на моста, където движението се осъществява само в една лента, регулирано от служители на "Гранична полиция".

Трафикът на леки автомобили в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе също е натоварен днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари