Гранична полиция предупреждава за задръствания на няколко ГКПП

0
Интензивен трафик затруднява преминаването през някои гранични пунктове на България
Интензивен трафик затруднява преминаването през някои гранични пунктове на България

Интензивен трафик затруднява преминаването през някои гранични пунктове на България

Според последната сводка на Гранична полиция, публикувана в 06:00 часа на 12 септември 2024 година, се наблюдава засилено движение на няколко гранични пункта с различни съседни държави.

На границата с Румъния се отчита интензивен трафик за товарни автомобили на изход при граничните контролно-пропускателни пунктове "Кардам", "Никопол" и "Дуранкулак". Властите препоръчват използването на алтернативни маршрути.

От 08:00 часа на 9 септември 2024 година фериботната платформа на ГКПП "Оряхово" е преустановила работа поради ниското ниво на река Дунав.

На Дунав мост при Русе се извършва основен ремонт на българския участък, което налага временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба. Като алтернатива на ГКПП "Русе", шофьорите могат да използват ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два пункта работят от 08:00 до 20:00 часа ежедневно, но не пропускат товарни автомобили.

На гръцката граница се наблюдава интензивен трафик на ГКПП "Кулата" както на вход, така и на изход за леки и товарни автомобили. Поради значително увеличения брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция през ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница с по-ниска натовареност.

За пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров се предлага ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристите, насочващи се към Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да преминат през ГКПП "Златоград" вместо ГКПП "Маказа". За посещаващите курорти около град Александруполис се препоръчва ГКПП "Капитан Петко войвода".

Важно е да се отбележи, че през граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

На границите със Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От 26 август 2024 година на ГКПП "Гюешево" се изпълняват дейности по договор за изграждане на Системата вход/изход на Европейския съюз. Кабините за гранични проверки на товарни автомобили ще бъдат демонтирани и заменени с нови. Временно движението на товарните автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили, което може да доведе до известни затруднения при преминаването на този граничен пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари