Градушка унищожи реколта и пътища в село в Родопите

6
Градушка и проливен дъжд нанесоха сериозни щети в смолянското село Славейно
Градушка и проливен дъжд нанесоха сериозни щети в смолянското село Славейно Снимка: Милена Апостолова

Градушка и проливен дъжд нанесоха сериозни щети в смолянското село Славейно

Градушка, съчетана с проливен дъжд, нанесе значителни щети на жителите на смолянското село Славейно, разказа Милена Апостолова, жител на селото, пред Българската телеграфна агенция. Според нея природната стихия е унищожила напълно посевите в селото, като не е останало нищо, което да не е пострадало.

„Всичко е унищожено, кой каквото има в градините - домати, краставички, тиквички, фасул, цветя,“ сподели Апостолова, описвайки мащабите на бедствието. Селото, разположено в Родопите, е пострадало сериозно от градушката, която е продължила около час. Ледените зърна са били толкова големи и интензивни, че все още има участъци, където не са се разтопили напълно.

Нанесени са и щети върху инфраструктурата

Освен върху посевите и личните градини на жителите, стихията е нанесла сериозни щети и на инфраструктурата на селото. Пътят към една от махалите е блокиран поради свлачище, което затруднява достъпа до част от населеното място. Освен това, подпорна стена под един от дворовете се е срутила, което създава допълнителни рискове за безопасността на жителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари