Градушка унищожи 90% от селскостопанската продукция в Горна Арда

1
Селата в района на Горното поречие на река Арда понесоха тежки щети от бурята
Селата в района на Горното поречие на река Арда понесоха тежки щети от бурята

Селата в района на Горното поречие на река Арда понесоха тежки щети от бурята

Градушка с размер на орех удари селата в Горното поречие на река Арда, нанасяйки значителни щети, най-вече в селата Горна Арда и Сивино. Бурята унищожи около 90 процента от земеделската продукция в района, а повредите не се ограничават само до посевите.

Мариана Цекова, заместник-кмет на град Смолян, коментира ситуацията: "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите."

Освен унищожената селскостопанска продукция, бурята е причинила щети и на инфраструктурата в района. Много от пътищата са пострадали от свлачища, а асфалтът е изкъртен на места поради силните дъждове. Жители на селата съобщават за повредени къщи и автомобили, като градушката е оставила видими следи върху покривите и автомобилните каросерии.

Местните власти в момента работят по оценката на щетите и предприемат мерки за възстановяване на нормалния живот в засегнатите райони. Очаква се скоро да започнат ремонти на пътищата и инфраструктурата, както и помощ за земеделските производители, които са загубили голяма част от своята продукция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Къде са противоградните
    мерки? Тия поражения можеха да се предотвратят или поне намалят.Синоптиците напразно предупреждават.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари