Градушка удари Драгушиново

0
Засегнати са земеделските насаждения в самоковското село
Засегнати са земеделските насаждения в самоковското село

Засегнати са земеделските насаждения в самоковското село

Силна градушка с големина на орех удари самоковското село Драгушиново. Ледените топчета, които паднаха над населеното място, предизвикаха значителни щети върху земеделската продукция в района. Кметът на селото Георги Хаджийски съобщи, че няма данни за пострадали хора, както и за сериозни щети по автомобили и домове. Въпреки това, земеделските стопани са силно обезпокоени за своите посеви, които са напълно унищожени.

"Не си спомням толкова силна градушка да е падала в селото," сподели кметът на Драгушиново. Валежът е бил толкова интензивен, че на места в селото се е образувал слой от няколко сантиметра ледени топчета, които са покрили улици и ниви.

Свидетели на природното бедствие, които пътували по пътя Самоков – София, заснеха драматични кадри от случилото се и ги споделиха в социалните мрежи. Видеата показват силата на природната стихия и интензивността на валежа.

През последните дни температурите в района на Самоков бяха високи, което допринесе за изненадващото развитие на атмосферните условия. Днес в града се изля силен дъжд, придружен с гръмотевици, което също е предизвикало напрежение сред жителите.

Земеделските стопани в селото сега се опасяват за бъдещето на своята реколта, като се надяват на помощ от общината и държавата. Очаква се земеделските експерти да направят оценка на щетите и да предложат варианти за подпомагане на засегнатите стопани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Подобни градушки
    нямаше, защото не пестяха от противоградните ракети.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари