Господ прибра при себе си маестро Емануил Арнаудов, за да дирижира хора на ангелите!

1
Спря да бие сърцето на обичания композитор, диригент, бард, учител и организатор на фестивала "Бургаски Изгреви"
Спря да бие сърцето на обичания композитор, диригент, бард, учител и организатор на фестивала "Бургаски Изгреви"

Спря да бие сърцето на обичания композитор, диригент, бард, учител и организатор на фестивала "Бургаски Изгреви"

На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви"

Сърцето на обичания композитор, диригент, бард, учител и организатор на Международния младежки театрален фестивал "Бургаски изгреви" внезапно спря да бие на свят ден и светът на изкуството сякаш обедня. Тъжната новина за кончината на маестро Емануил Арнаудов огласи във Фейсбук страницата му неговата съпруга Румяна Арнаудова.

Известни поети, музиканти и много приятели коментират в социалната мрежа поста ѝ и всички са единни – отиде си една светла душа. Но защо точно днес? Нима самият Господ го взе при себе си, за да дирижира хора на ангелите!?

Маестрото, който си отиде ненавършил 67 години, е роден в Ямбол, но в Бургас е по-известен като съосновател и главен мениджър за АртЦентър "Компас". Той бе и ръководител на Вокален ансамбъл „Морски бриз“, при НЧ „Любен Каравелов-1940“ – Бургас. Неговите композиции предизвикваха възторг и сред почитателите на бардовете. Участвал е в Международния бардфестивал в Бургас „Солени ветрове“ заедно със своята група „Ре бард“. Освен като добър музикант, той бе и откривател на таланти, беше един от най-добрите музикални педагози в морския град. Колегите му от ОУ „Св. княз Борис I“ скърбят, както и хилядите му приятели и почитатели.

Маестрото е баща на контратенора Димитър Арнаудов, който се прочу в „България търси талант“ и на всички сцени, които е покорявал, като певецът с ангелския глас, пише Флагман.бг.

Емануил Арнаудов беше отдаден на изкуството. С младежки плам той организираше концерти, спектакли, фестивали. Енергията му сякаш беше неизчерпаема. Той бе просветител и вдъхновител. Затова и много хора в Бургас и Ямбол днес ще пролеят поне една сълза за твореца.

Траурната церемония ще е утре (05.05.2024 г.) от 14:00 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк, гр. Ямбол.

Светъл път на душата ти, маестро!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари