Горяха сухи треви в три населени места в Русенско

0
И при трите пожара няма нанесени щети
И при трите пожара няма нанесени щети

И при трите пожара няма нанесени щети

През изминалото денонощие дежурните екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Русе са извършили четири спешни излизания. Първият сигнал е подаден преди обед, когато екип на Специализирания сектор за оперативни действия (ССОД) – Русе е изпратен на адрес в квартал „Изток“, където заедно с полицейски служители е оказано съдействие за отваряне на жилище на самотно живееща жена. Тя е имала нужда от медицинска помощ и благодарение на бързата намеса е получила необходимата грижа.

Следващият инцидент е регистриран между 14:13 и 15:40 часа, когато пожарникари от Бяла са се отзовали на сигнал за пожар в сухи треви и храсти в град Борово. След пристигането на място е установено, че огънят е тръгнал от частен двор и е обхванал царевично стърнище. За щастие, няма пострадали хора, а сградите в близост не са засегнати.

Третият случай е регистриран вечерта, когато екип от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Ветово е реагирал на пожар в село Смирненски. Между 18:11 и 20:10 часа те са успели да овладеят запалването на сухи треви и храсти на площ от около 2,5 декара. Пожарът е тръгнал от частен двор и се е разпространил до нерегламентирано сметище. Инцидентът не е нанесъл материални щети.

Малко по-късно, в 18:34 часа, екип от службата в Сливо поле е повикан на адрес в село Малко Враново, където също е имало пожар в сухи треви и храсти. Произшествието е обхванало площ от около 5 декара, но е овладяно до 20:00 часа, без нанесени загуби.

Общото за всички инциденти е, че няма пострадали хора и сериозни щети по сгради или имоти, благодарение на бързата реакция на пожарните екипи в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари