Горски служители спасиха сърна, ударена от автомобил

2
Инцидентът се случил вчера на пътя между селата "Ваксево" и "Тишаново"
Инцидентът се случил вчера на пътя между селата "Ваксево" и "Тишаново" Снимка: ЮЗДП

Инцидентът се случил вчера на пътя между селата "Ваксево" и "Тишаново"

Горски служители от Държавното горско стопанство – Невестино са спасили сърна в безпомощно състояние, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). Инцидентът се случил вчера на пътя между селата "Ваксево" и "Тишаново", община Невестино. Минаващи по пътя граждани забелязали сърната, която най-вероятно е била ударена от автомобил и изоставена в крайпътна канавка.

Минувачите незабавно подали сигнал на спешния телефон 112. Сигналът бил предаден в Държавното горско стопанство – Невестино, откъдето горски служители се отзовали на място. Сърната била транспортирана до ветеринарна лечебница в Кюстендил, където ветеринарни специалисти извършили преглед и приложили медикаменти за стабилизиране на животното.

Сърната под наблюдение в горското стопанство

След първоначалния преглед и лечение, сърната била настанена в помещение в Държавното горско стопанство – Невестино за наблюдение. Служителите на стопанството се надяват, че сърната ще се възстанови напълно и ще бъде върната в естествената ѝ среда. От ЮЗДП обясниха, че често дивите животни не успяват да оцелеят след нанесените травми, но този път има надежда за положителен изход.

От ЮЗДП добавиха пред БТА, че сърната е била повторно прегледана от специалисти в Кюстендил. Животното е поставено на системи, тъй като отказва да се храни самостоятелно, което е обичайна реакция при стрес и травми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    До 1
    На България ѝ теябва Русия, за да има шанс да оцелее, инапе евроамериканските травестити и содомити ще я унищожат
  • -4
    1
    Марин Гюрчев-Мимо
    България също е ударена жестоко и травмирана от СССР и Русия и има нужда от европейска грижа за да се спаси, ама т-пунгерите от Кремъл и техните лакеи от ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП, ИТН не искат това и тя бавно гасне.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари